Abonnementsartikel

Af Rasmus Dalsgaard, rd@fbg.dk

Frem til den 3. september kan der søges om en række skovtilskud, men Skat har ifølge Skovdyrkerne hidtil ikke villet ulejlige sig med at oplyse, hvordan et af tilskuddene vil blive behandlet skattemæssigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Skovdyrkerne er et svar fra Skat helt afgørende for, om skovejere vil søge tilskuddet til "urørt skov", og uden et svar kan Miljøstyrelsen ikke regne med at få skovejere med på at indgå i ordningen.

Som fredning

Skovbrugets organisationer, herunder Skovdyrkerne, opfatter et tilskud til "urørt skov" som en erstatning på linje med en fredningserstatning, hvilket betyder, at det ikke skal indkomstbeskattes.

- Men vi ville gerne være helt sikre på, at Skat ser på det på samme måde, når vi skal rådgive vore medlemmer, lyder det fra Skovdyrkerne.

Relevant information

Organisationen beklager samtidig, at Miljøstyrelsen ikke har oplyst i vejledningen til ordningen, hvordan den udbetalte kompensation vil blive behandlet rent skattemæssigt, selvom det er yderst relevant for skovejere, der overvejer at søge.

- Den ene myndighed kunne jo have spurgt den anden, i stedet for at alle ansøgere skal være i tvivl, men det har man altså ikke gjort. Derfor har Skovforeningen i sommer bedt Skat om, hvorvidt der er indkomstskattepligtigt eller ej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skat vil ikke svare

Skat har nu svaret Skovforeningen, at det vil man ikke svare på, når spørgeren er en organisation og ikke en konkret skatteborger.

- Det har derfor nu været nødvendigt for Skovforeningen at bede en skovejer om at spørge om det samme, men vi tvivler på, at vi kan have svaret, før ansøgningsfristen løber ud den 3. september. Fantastisk, hedder det i en meddelelse fra Skovdyrkerne.