Abonnementsartikel

Hver dag oser både benzin- og dieselbiler rundt i Danmark og leverer varer til både Hr. og Fru jensen. Skal varen fra Skagen til Gedser er der måske ikke så mange muligheder for at spare på CO2'en, men er det indenfor lokal- eller byområdet, så findes der i dag både smarte og sjove løsninger.

En af de løsninger, der både giver lidt motion og samtidigt hjælper miljøet er MGB delivery-knallerten, der er hentet til landet af firmaet TMP i Roslev på Mors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MGB delivery knallerten, som også klarer tunge laster, kommer nu i en videreudviklet ny el-drevet version, der er en fleksibel løsning til forretninger og virksomheder med et begrænset transportbehov.

Med op til 50 kilometer på en opladning, som koster cirka en krone, er knallertens 60 Volt el-motor særdeles billig i drift. Den fås med en effekt på op til 3000 Watt og får strøm fra en batteripakke med en kapacitet på op til 45 Ampere-timer. Der er nem adgang til batterierne, som er placeret under ladet.

Stort lad

Ladet på 90x100 centimeter er beklædt med stål, kan tippes og tager en last på helt op til 250 kilo. I praksis anbefales det dog at køre med mindre, så knallerten er lettere at styre gennem trafikken.

Når man drejer på "gashåndtaget", sikrer teknologien i knallertens styreenhed, at el-motoren hele tiden tilføres den rigtige mængde af strøm, og ved at bruge ECO-funktionen kan der spares energi, for eksempel. når man har læsset varerne af.

Sikker kørsel

Delivery knallerten sættes let i bak med R-knappen på styret, og sikkerheden er høj med hydrauliske skivebremser på alle tre hjul, plus parkeringsbremse. Under kørslen giver LED-displayet overblik, blandt andet over batteri-tiden, og der kan "tankes op" i enhver 230 V stikkontakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

boa