Abonnementsartikel

Nu gør en ny elektrisk minigraver det enkelt at arbejde indendørs, hvor brug af forbrændingsmotorer ikke er tilladt. Med model 500ex har RC Holm udviklet en maskine på under 500 kg, som med de kompakte mål på 72 cm i bredden og 118 cm i højden er let at transportere og håndtere.

Model 500ex har en gravedybde på 1,23 meter og dertil kommer mulighederne for at få monteret pælebor, hammerkit og andre værktøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To versioner - og som hybrid

Den nye minigraver fås i to versioner. Den ene har en 230 V motor med el-kabel, der sættes til en almindelig husinstallation. En fordel, der ifølge RC Holm ikke matches af tilsvarende maskiner på markedet. Som ekstraudstyr kan minigraveren monteres med en inverter generator, så man får en hybrid: Indenfor kører maskinen på 230 V - og udenfor med generator, som også giver mulighed for at tilslutte diverse powertools.

Den anden version af RC Holm 500ex er en ren akku-model med en batteripakke, der som den eneste på markedet kan køre en normal arbejdsdag på én opladning. Batteripakken oplades via en indbygget oplader.

Drivkraften er en italienske el-motor med ekstra høj moment. Som en praktisk fordel i hverdagen er maskinen IP-klassificeret, så den kan højtryksrenses.

Let at transportere

De kompakte mål og den lave vægt betyder, at den elektriske minigraver er let at transportere. For eksempel bag i en kassevogn eller på en trailer med totalvægt under 750 kg, der er grænsen for BE trailerkørekort. Dette gør maskinen idéel for udlejningsfirmaer med privatkunder.

500ex fra RC Holm er produceret i EU og godkendt uden sikkerhedsbøjle.