Abonnementsartikel

Der var rent faktisk sommervejr, da Langesømessen blev skudt i gang tidligt på formiddagen torsdag.

Messen for producenter, handlende og interesserede i juletræer og pyntegrønt var atter samlet i skoven ved Langesø Gods. Knap halvanden hundrede udstillere havde de besøgende at kigge på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke de endelige tal endnu, men det ser ud til, at der har været cirka det samme antal gæster som de foregående år. Omkring 2800, fortæller Kirsten Sørensen fra Langesø Godskontor dagen derpå.

Hun kunne videre fortælle, at arrangørerne selv er tilfredse med årets udgave, ligesom flere udstillere er kommet med positive tilbagemeldinger.

DM i udkørsel

Gennem messedagen var der masser af motorlarm på stand 75. Her holdt Dansk Skoventreprenør Forening DM i udkørsel.

Første mand af i alt otte i Komatsu Forest 845'eren var den forsvarende mester, Kenneth Alvagård. Han klokkede en tid på 12 minutter og fem sekunder.

Da næste mand, Anders Haarbye, satte en tid på 10.31, gav det et forhåndstegn om, at sidste år overraskende vinder ikke havde sat en tid, der var hurtig nok til at blive blandt de fire bedste, som gik videre finalerunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det holdt stik.

Olien var kold

Syvende deltager var den tidligere mester Kenneth Vinderslev. Han satte den hurtigste tid i første runde med 8.37. Det sendte Kenneth Alvagård ned som nummer fem efter Josef Karlsson, Morten Jørgensen, Anders Haarbye og Kenneth Vinderslev.

Alvagård tog femtepladsen med et smil.

- Olien var kold, solen skinnede og jeg kørte op ad bakke. Det slap de andre for, lød det grinende fra Kenneth Alvagård til Grøn Teknik.

Temperaturen i førerhuset var heller ikke optimal for førstemanden, så den skulle han også bruge tid på at justere, mente han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tæt løb

I finalerunden var der hård kamp om mesterskabet.

Kenneth Vinderslev kørte sidste tur, og han skulle slå Anders Haarbye, der med 8.47 lige præcis havde været hurtigere end den tidligere vinder fra 2014 og 2015, Josef Karlsson, med en tid på 8.56.

Kenneth Vinderslev var sidste år næsthurtigst. Han har dog vundet før. I 2013 vandt han sit seneste mesterskab - det femte i alt.

Han kom hurtigt af sted på sin finaletur, men der var nogle småfejl undervejs. Da han kom til sidste post, tårnbygning, så det ikke ud til, at Kenneth Vinderslev kunne nå at føre endnu et mesterskab til samlingen.

Men han havde fart på. Tiden blev stoppet, da grabben blev placeret på vognen. Tiden lød på 8.30.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er Kenneth Vinderslev tilbage på toppen for sjette gang.