Abonnementsartikel

Der var drama i kulissen, da en af Timbersports mest velkendte profiler så sig tvunget til at melde afbud til årets NM i Timbersports den 24 - 26. august i Gøteborg.

Den tidligere 3 x nordiske mester, Preben Palsgaard, måtte i weekenden sende den kedelige besked til landsholdet, at han grundet sygdom i familien ikke har mulighed for at deltage. Ingen tvivl om at det satte landsholdet under pres, og stor var lettelsen derfor da det bare 18-årige stortalent, Esben Pedersen, meldte sig på banen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort talent

Esben træner i det daglige sammen med Preben i Rold Skov Klub ved Skørping, og på trods af at han kun har været med i sporten i under et år, viser han stort talent. Vi vil se Esben som stocksaw-mand under holdkonkurrencerne.

Dette er Esbens første deltagelse på landsholdet i en international konkurrence, og det samlede hold har store forventninger til ham. Som Brian Palsgaard formulerer det: "Jeg er ikke i tvivl om at Esben i de kommende år bliver en af de bedste i Danmark, han ikke bare forstår sporten, han har i den grad viljen til at ville frem".

I lære som elektriker

Esben arbejder i modsætning til mange andre udøvere ikke i skoven, men står i lære som elektriker.

Hos Stihl glæder man sig over at have endnu en ny mand (m/k) på banen, og skulle nogen have lyst til at starte på sporten, står landsholdet klar til at hjælpe de nye talender. På Stihls hjemmeside findes kontaktdetaljer for udøvere i henholdsvis Jylland og Fyn. Der arbejdes stadig på at finde egnede forhold på Sjælland.