Abonnementsartikel

Der er mere end 140 programpunkter, 1.600 dyr og en masse publikummer på Store Hestedags to dages event. Dyrene kan opleves i mange forskellige discipliner, shows og konkurrencer. I Rytter- og Fritidsmarkedet kan man købe alt til heste og hund; fra store hestetrailere til glimmer hundesnore.

Store Hestedag er Danmarks største udendørs hestearrangement. Her mødes alle slags heste, og de kan opleves på alle tænkelige måder: Polo, dressur, military, PonyGames, Horsemanship og meget mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år afholdes Nathalie Horse Care Danmarksmesterskab i Grooming på Store Hestedag. Her konkurrerer de heste, hvis ejere forstår at få det bedste frem i dem med fletninger, der altid sidder snorlige og pelse, hvor man ikke kan finde så meget som et gran støv på.

I ringene kan man blive klogere til de mange clinics; man kan blandt andet høre Marianne Florman (tidligere håndboldspiller, nu professionel heste-terapeut) fortælle om, hvordan man kan bruge hesten som guide i selvudvikling.

Første gang i Danmark

Hver dag vises hesteshows, hvor 150 heste fremviser de mange racer i koreograferede showindslag. I år kan man opleve franske Alicia Dosogne og Clément Ferron, der for første gang i Danmark viser deres fine og frie dressur på både store og smukke Lusitiano-heste og en lille pony.

Også hunde på hestedagen

I hundeafdelingen mødes 600 hunde - samt alle dem, som publikum selv tager med. Hundeafdelingen på Store Hestedag er i fortsat vækst og i år viser 23 specialraceforeninger deres racer frem og afholder bedømmelser på Dyrskuepladsen.

Dansk Kennel Klub samarbejder med Store Hestedag og kan i år præsentere et alsidigt hundeprogram med mange hundeshows.

Artiklen fortsætter efter annoncen

106 Mynder dyster søndag i Lure Coursing, hvor deres naturlige jagtinstinkt bruges til at teste hurtighed på en bane, der skal efterligne en harejagt. Hundene løber to og to efter en ?hare? og den bedste hund vinder.

Tag egen hund med

Til Åben Bedømmelse kan alle hunde deltage. Tag din egen hund og få den bedømt af professionelle hundedommere og vær med i kampen om Dagens Hund.

Hundeejere kan også blive klogere: På Hundesprogskolen kan du blandt andet lære at forstå ens hund, og i hundeområdet kan man begge prøve kræfter med Agility eller Flyball - eller konkurrere i sit.