Abonnementsartikel

Gardena lancerede tidligere i år verdens første, komplette Smart-Home løsning til haven, Gardena smart System. Systemet kombinerer automatisk havevanding og plænepleje på én platform. Det betyder, at du via en app kan styre din robotplæneklipper, mens sensorer og vandregulatorer sørger for optimal vanding. På den måde fremstår din have altid frodig og velplejet ? uanset om du er hjemme eller bortrejst.

Nu udvider Gardena mulighederne for den intelligente have ved at indgå i samarbejde med Smart-Home specialisterne Netatmo. Netatmo er bl.a. kendt for sine Internet of Things-løsninger inden for sikkerhed, vejr og energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

?

Se, hvad der sker i din have ? uanset hvor du er i verden

Samarbejdet betyder, at du fremover kan integrere et udendørs sikkerhedskamera med Gardena smart System. Presence hedder sikkerhedskameraet, der kan registrere enhver bevægelse i din have i realtid og kan skelne mellem mennesker, dyr og biler.

På den måde kan du via app'en til Gardena smart System se et snapshot af, hvad der sker i din have lige nu ? uanset hvor du er i verden. Du kan også få en alarm, hvis der er unormal bevægelse i din have. Og du kan sågar tænde et projektørlys, der kan oplyse din have og skræmme evt. udbudne gæster væk.

Flere intelligente haveløsninger på vej

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netatmos sikkerhedskamera er første enhed, som integreres med Gardena smart System. Med tiden forventer Gardena at integrere flere af Netatmos Smart-Home løsninger i den intelligente have.

Hvad er Gardena smart System?

Gardena smart System er et Internet of Things-system, der gør det muligt at styre havens vanding og græsklipning via sensorer, internet og en app. Systemet analyserer din haves tilstand ved at måle temperaturforhold, lysintensitet og jordens fugtighed. På baggrund af analysen kan systemet anbefale dig, at du justerer planlagt vanding eller græsklipning. Fx hvis det danske, uforudsigelige vejr sørger for naturlig vanding. På den måde sikrer du, at din have får optimal pleje og altid fremstår grøn, frodig og velplejet ? også, når du er bortrejst. Og du behøver ikke gøre andet end at bruge en app.