Abonnementsartikel

De fleste landmænd kender problematikken omkring at få renset mejetærskeren før brug. Får man det ikke gjort ordentligt, risikerer man, at der opstår brand i mejetærskeren, og indtil nu har det ofte været nødvendigt at slæbe rundt på diverse kompressorer eller tunge benzindrevne maskiner for at få arbejdet gjort.

- Det er slut nu, siger Anders Iversen, der er produktchef hos Makita Have & Skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For første gang kan man nu rense mejetærskeren med et batteriprodukt. Faktisk er vores nye løvblæser så kraftig, at dens kapacitet er større end en benzindrevet blæser, siger han.

Mest kraftfulde på markedet

Den omtalte løvbæser hedder DUB 362, og den bliver drevet af to 18V Li-ion batterier. Den kraftfulde kapacitet, som ifølge Makita udkonkurrerer alle modstandere på markedet, kan indstilles med seks forskellige styrker, og teleskop-dysen kan arbejde i tre forskellige længder.

- Det hedder ganske vist en løvblæser, men den er så kraftig, at den kan bruges til alt muligt mellem himmel og jord. Den kan rense en mejestærsker på bare fem minutter, den kan bruges til at rengøre kyllingefarme med - og vi har sågar set den brugt til at blæse fodboldbaner rene med, siger Anders Iversen.

De to 18V Li-ion batterier er af samme type, som bruges til resten af Makitas 170 produkter i samme serie. Så har man i forvejen et eller flere af firmaets produkter, så er det bare at skifte batteri, så er man kørende.