Abonnementsartikel

Brændstofforbruget i mindre maskiner som generatorer, vandpumper og bygge/-anlægsmaskiner er ofte overset. Men der er store penge at spare ved at vælge brændstof med omtanke.

Det skriver firmaet Kosan Gas i en pressemeddelelse, hvor de gør opmærksom på, at gasteknologi allerede er velafprøvet i biler og gaffeltrucks, men teknologien er langt mere effektiv i mindre motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftsomkostningerne til mindre maskiner drevet af LPG frem for benzin eller diesel kan nemlig reduceres ifølge Kosangas med op til 50 procent, uden at det går ud over effekten.

De små maskiner synder

Mindre bygge- og anlægsmaskiner bruger kun 10 procent af den mængde brændstof, som bruges på vejtrafik, men de udleder næsten lige så mange partikler.

Den massive udledning af miljøskadelige stoffer skyldes blandt andet, at mange små-maskiner udnytter brændstoffet meget dårligt, at udvalget af miljørigtige alternativer er beskedent, men også at miljøkravene er mere lempelige for bygge- og anlægsmaskiner end for maskiner til vejtrafik.

Fremtidens små maskiner kører på LPG

En effektiv motor, der tager hensyn til miljøet. Netop den unikke kombination er årsagen til, at Preben Kristensen, der er Nordic Sales Manager Appliance ved Kosan Gas, tror på, at små-maskiner i fremtiden vil blive drevet af LPG:

- De store giganter som Kawasaki og John Deere leverer allerede henholdsvis motorer og maskiner til gas. Men i Danmark er det stadig helt nyt. Her har vi kun budt el-teknologien velkommen. Men tiden skal også nok snart komme til gas. El-teknologi kan ikke levere moment nok til eksempelvis store græsklippere, og batterier er svære at skaffe sig af med på en miljørigtig måde. Gasflasken eller -tanken er derimod nem at fylde op igen og igen. Så vi tror på, at gasteknologien er kommet for at blive, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan se de nyeste maskiner hos Kosan Gas på messen Have&Landskab, der finder sted i Slagelse fra i dag onsdag den 30. august til fredag den 1. september.