Abonnementsartikel

August og september måned er højsæson for at flyve fra reden, men for mange boligsøgende kan det være svært at gennemskue den samlede pris for indflytning.

En ny opgørelse fra BoligPortal, der er Danmarks største online lejeboligportal, viser, at studerende i gennemsnit skal give 71.451 kr. i indflytningspris, hvis de bosætter dig Storkøbenhavn, mens de i Odense i gennemsnit kan slippe med 36.669 kr. i indflytningspris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

København er stadig dyrest

Den gennemsnitlige indflytningspris for en 1-værelses lejlighed i Storkøbenhavn er 43.418 kr. For en 2-værelses lejlighed er indflytningsprisen 61.879 kr., mens den gennemsnitlige indflytningspris stiger til 81.401 kr. for en 3-værelses lejlighed. Huslejen i København er steget med 24 procent fra 2012-2016 og dette afspejler sig også i den gennemsnitlige indflytningspris i København.

- De gennemsnitlige indflytningspriser viser en tendens på lejeboligmarkedet, siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for BoligPortal.

- Huslejebeløbet har stor indflydelse på, hvad indflytningsprisen beløber sig til, og mange bliver overrasket over det store engangsbeløb, som skal betales til udlejer. Men når pengene til indflytningen er betalt, er der heldigvis lysere tider forude. Lejere skal være opmærksomme på, at den nye lejelov fra 1. juli 2015 sikrer, at langt de fleste lejere får en større del af deres depositum tilbage ved fraflytning, og den forudbetalte leje betyder også, at lejer ikke skal betale husleje de sidste måneder af lejeperioden, siger Anders Hyldborg.

En lejeboligs indflytningspris dækker over første måneds husleje, depositum og forudbetalt husleje. Depositum må højest udgøre et beløb svarende til tre måneders husleje eksklusive forbrug. Derudover kan udlejer kræve op til tre måneders forudbetalt husleje.