Abonnementsartikel

På udstillingen, der foregår i Slagelse i disse dage - den 30. august til den 1. september - viser Stihl hele sit brede sortiment af batterimaskiner til professionelle frem - naturligvis med særlig vægt på årets tre store nyheder:

FSA 130 er en kratrydder, der i stedet for brændstof bruger kraftige rygbatterier, der sikrer kraften i maskinen time efter time. FSA 130 kan udstyres med samme skæreværktøj som de øvrige kratryddere i benzin-sortimentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hækkeklipper i to varianter

HSA 94 er en robust hækkeklipper med drejbart greb, der kommer i to varianter.

Der er tale om henholdsvis T-modellen med en tandafstand på 30 mm og hurtig knivtakt på op til 5.000 omdr/min. Den er specielt velegnet til tyndere grene og formklipning, eksempelvis de fine buskbom hække, som findes på ganske mange kirkegårde. Og så er der R-modellen der leveres med en større tandafstand på 38 mm. og en maksimal knivhastighed på 3.200 omdr/min. Denne hækkeklipper er optimal til beskæring af gamle hække, med tykke grene og matcher den velkendke benzinmodel fra Stihl - HS 82 R.

Bedre miljø trækker

Både kratrydderen og hækkeklipperne er robuste maskiner på 36 volt, skabt af tyske Stihl med de benzindrevne modeller som forbillede. Specielt fjernelsen af udstødningsgener ifølge Stihl mange professionelle over til at bruge batterimaskinerne. Derved slåes et slag for sundere medarbejdere, og virksomheden får en endnu grønnere profil.

Men det er naturligvis ikke kun batteri-sortimentet, der fremvises på HL 17. Man vil også kunne opleve Stihls brede sortiment af benzin-maskiner, rettet mod professionelle. Det gælder for eksempel motorsave, hele kombisystemet, hækkeklippere, kratryddere og meget mere.

Kratrydderen FSA 130 er en robust kratrydder, der klarer de store opgaver, gerne sammen med rygbatteriet AR fra Stihl.