Abonnementsartikel

Årets bænk er fundet. Det skete på Have & Landskabs sidste dag, og prisen gik til Urban Elements, der har designet en bænk med indbygget trådløst internet og strøm til at oplade eksempelvis mobiltelefoner. Bænken løb med 17 procent af stemmerne.

Der blev trukket lod blandt publikummerne, der havde stemt på e-bænken, om en check på 5.000 kroner. Vinderen blev jordbrugsteknolog Katja Peterhänsel, der er i praktik hos Growtek. Hun ser muligheder i bænken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo fremtiden. En bænk skal kunne mere end bare være noget, man sidder på. Det er vigtigt, at uderummet kan bruges til flere forskellige ting. Det vil gøre, at flere kommer ud og benytter sig af det, siger hun og tilføjer, at folk nok skal kunne løsrive sig fra smartphonen, selvom det er en e-bænk.

- Det vigtige er at få folk ud, så de ikke bare sidder derhjemme. Sådan noget her kan lokke dem ud og opleve det, der er omkring bænken. Jeg er sikker på, at de nok skal lægge mobilen fra sig og se menneskerne og naturen omkring dem.

Kommuner viser interesse

Hos producenten Urban Elements mærker man allerede interesse i bænken fra forskellige kommuner. Indtil videre har tre kommuner i Norge købt bænken, og nogle danske kan være på vej.

- Bænken er tryghedsskabende, fordi der kommer lys i den om aftenen. Samtidig samler den folk, fordi der er wifi og mulighed for opladning. Det oplever vi, at kommunerne har interesse for, siger medejer af Urban Elements, Lars Strand.