Abonnementsartikel

Ifølge indehaver af firmaet Biologisk Kakao-Flis, Peter Martin, er filosofien meget enkel. Af samme grund til at man ikke må give sin hund chokolade, kan man bruge den søde frugt til at standse dræbersneglens fremmarch.

- Kakao og chokolade indeholder stofferne koffein og theobrom. For os mennesker er det stimulanser, men det er gift for dræbersnegle, myrer biller og så videre, siger Peter Martin, som sælger kakao-flis i sækkevis til haveejere, der gerne vil undgå de slimede bæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Martin har specialiseret sig i import af kakao-flis, som han får fra Tyskland.

- Det er ikke kun godt i kampen mod sneglene. Det er også godt for miljøet, siger han.

- Her i Europa spiser vi årligt omkring seks millioner ton chokolade. Det efterlade to ton spildprodukter, som normalt bliver brændt. Men på denne måde får man både udnyttet kakao-flisen på en positiv måde, men ma tilføjer også jorden noget godt.

Ifølge Peter Martin betyder næringsstofferne og mineralerne, at jordens mikroorganismer trives bedre, og derfor kan kakaoflisen medvirke til at give jorden en god balance. Efterhånden som kakaoflisen bliver nedbrudt, vil den tilføre jorden et lag af humus, og ifølge Peter Martin har flisen en lav PH-værdi, og derfor skulle den også være god til surbundsplanter som eksempelvis rododendron.

Blødes op med vand

Før brug skal kakao-flisen blødes op med vand. Så hænger den fint sammen, også på skrænter, og man kan lægge det ud i haven - ganske som man kan med bark-flis. Ifølge Peter Martin er det også en god idé at drysse et tyndt lag kakao-flis ud over bark-flisen, fordi man på den måde kan undgå snegleæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at virke mod snegle har kakao-flisen også den effekt, at den hæmmer ukrudt.