Abonnementsartikel

Lørdag d. 9. september afholdes DM i Traktortræk 2017 på Klokkerholmbanen i Vendsyssel, og der er lagt op til et brag af en dag med 80 traktorer og 3.000 tilskuere.

De bedste traktortrækkere fra hele Danmark mødes på lørdag til DM i Traktortræk, der arrangeres af LandboUngdom Vendsyssel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3.000 tilskuere på banen ved Hjallerup forventes at danne en fantastisk ramme om konkurrencen.

- Alle med interesse for store maskiner, spænding, sort røg og kolde drikke er velkomne. Også børnefamilier vil få en god dag, siger Gerbrig Postma, der er regionsformand for LandboUngdom Vendsyssel og med i styregruppen bag DM i Traktortræk 2017.

- Der er en helt speciel stemning til traktortræk, og DM er jo årets højdepunkt. Både tilskuere og deltagere kommer langvejs fra, og socialt opstår der noget helt unikt.

Hård kamp om DM-guldet

80 traktortrækkere fordelt på 12 klasser har kvalificeret sig til kampen om DM-titlen.

- Deltagerne bruger virkelig meget tid og mange penge på deres traktor, så for dem er DM en rigtig stor dag, og de vil gøre alt for at vinde, siger Gerbrig Postma, der ser frem mod lørdag med stor spænding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har været i gang med planlægningen i halvandet år, og på dagen har vi 110 frivillige hjælpere, der skal sørge for, at alle får en god dag.

DM begynder klokken 10.00, og der vil løbende blive kåret Danmarksmestre i de forskellige klasser.