Abonnementsartikel

Efter flere tusinde år vender den europæiske bison nu tilbage til Lolland. De i alt tre bisoner skal dog ikke gå frit på hele Lolland, men leve i en stor indhegning i skoven Merritskov ved Bandholm, der hører til Knuthenborg Gods.

Den første bison blev sat ud i Merritskov fredag 8. september kl. 8. Der er tale om en ung tyr, der torsdag 7. september blev indfanget i Almindingen på Bornholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Publikum får fri og gratis adgang til Lollands nye bisonskov. Som en del af naturprojektet etableres der i alt ni færiste og låger, som skovgæster kan gå over, men som bisonerne ikke kan passere.

- Vi ser frem til at tage imod skovens besøgende i skoven. Det kan nok blive lidt at et tilløbsstykke, for både bisoner og vildsvin er store og fascinerende dyr. Skoven grænser lige op til Knuthenborg Safaripark, så det er altså første sted, man også kan opleve vilde dyr uden for murene. Forholdene i skoven er på dyrenes præmisser. De er sky og der er mange skjulesteder, så man skal holde godt øje, hvis man vil se dem,, siger skovens ejer Christoffer Knuth.

Tyske bisoner

Der skal i alt udsættes tre europæiske bisoner i Merritskov. Den unge tyr kommer fra Naturstyrelsens bisonskov i Almindingen på Bornholm. De to andre bisoner hentes hjem fra Tyskland og ankommer sidst på måneden. Der vil også blive udsat 14 vildsvin i indhegningen.

Miljøstyrelsen støtter naturprojektet i Merritskov via tilskud til blandt andet hegning og etablering af såkaldt biodiversitetsskov.

-Vi ved fra bisonskoven på Bornholm, at bisoner i en stor indhegning kan leve som vilde dyr og stort set klare sig selv. Bisonerne kan lave lysninger i den mørke skov og skabe grobund for en større artsrigdom i skoven, end der er i dag. Det bliver meget spændende at følge udviklingen i skoven, siger kontorchef Søren Oldenburg fra Miljøstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bisonernes påvirkning af skoven forventes blandt andet at være til gavn for flere arter af sjældne flagermus. Den nye bisonskov bliver den tredje indhegnede bisonskov i Danmark. Med sine godt 200 hektar bliver den næsten lige så stor som bisonskoven i Almindingen på Bornholm.