Abonnementsartikel

Roberine er nu igen på egne ben efter at have været en del af John Deere i en årrække. Den hollandske producent af græsklippere har valgt Havdrup Maskinforretning som importør i Danmark

Roberine har et relativt smalt program af selvkørende professionelle græsklippere til boldbaner, parker og grønne områder. Som noget nyt kommer den populære R3 nu også som 3-leds slagleklipper og supplerer dermed den hidtidige cylinderklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter af Roberine har valgt at gå alene igen har de været gennem en udvælgelsesproces på alle deres markeder, og vi er meget glade for, at de har valgt os som deres importør i Danmark. Vi har solgt Roberine på Sjælland som en del af John Deeres palette, så vi kender produktet rigtigt godt i forvejen, siger salgschef Jens Michael Petersen.

- Fabrikken i Holland fortsætter med at producere for John Deere, og det vidner jo om kvaliteten. Roberine er nu selvstændig, men de fortsætter med at arbejde på John Deeres kvalitetsniveau, og det er selvfølgelig i fuld overensstemmelse med John Deere, at vi får importen af Roberine med de forpligtelser, der giver i forhold til uddannelse og lagerføring, siger han.

Ny variant

Roberine R3 er velkendt som cylinderklipper, men nu kommer Roberine F3 som en ny variant af den samme basismaskine, men med slagleklipper.

- Det er en slagleklipper i den finere ende. Det er ikke en grønthøster, men en klipper, der laver et rigtig fint resultat på boldbaner og i parker. Den er hurtig og robust og kræver ikke ret meget vedligeholdelse.

Roberine bygger på erfaringer indhøstet siden 1951. Det giver en særdeles kompakt maskine, uden at der er gået på kompromis med førervenlighed og adgang til service. Føreren er sat i centrum ved udviklingen af maskinen. Eksempelvis er der justerbar styreenhed, luftsæde og et indstilleligt armlæn med diverse betjeningshåndtag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen med slagleklipper er designet, så de to frontmonterede klippeled kan vippes op, og den samlede transportbredde er kun som selve maskinens bredde - nemlig 135 centimeter trods en klippebredde på op til 215 centimeter. Den er altså let at transportere, og kan komme frem under næsten alle adgangsforhold.

Roberine R3 og F3 er meget manøvredygtige med en vendediameter på kun 180 centimeter. Den store manøvredygtighed betyder, at der er minimalt behov for manuelt forarbejde for eksempel omkring forhindringer. Den er forsynet med en 30 kW/41 hk dieselmotor. Den har hydrostatisk transmission og trækker på alle fire hjul med en transporthastighed på op til 25 km/t og en klippehastighed på 13 km/t.

Roberine leveres med eller uden kabine, og der er mulighed for at tilkøbe aircondition.