Abonnementsartikel

Christian Larsen har altid været inkarneret flyentusiast. Derfor lå det ikke den 74-årige Aars-direktør fjernt for kort tid siden at rejse til Piper-fabrikken i Florida for selv at hente et nyt fly, en Piper Meridian M500, til et tocifret millionbeløb.

Sammen med datteren Alice Larsen, som er ansat på Reka, og den norsk fødte pilot James Darry begav Christian Larsen sig efter overdragelsen af flyet på fabrikken ud på den cirka 8.500 km lange tur fra USA til Vesthimmerlands Flyveplads ved Aars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Turen gik fint. Vi var i luften 18 timer og havde mellemlandinger i Maine, Canada, Grønland, Island og Skotland, fortæller Christian Larsen.

- Flyet indeholder det nyeste instrumenterings- og GPS-system, og det er en fornøjelse at flyve det, siger han.

Det nye fly blev bestilt for over et år siden, og det har en topfart er over 500 km i timen, og der er plads til seks personer inklusiv piloten.

Gavner Rekas udvikling

Siden Reka-direktøren sidst i 1960-erne fik flycertifikat, har han ofte fløjet fra Vesthimmerlands Flyveplads til kunder i ind- og udland for at sælge eller servicere kedelanlæg og andre Reka-produkter.

- I sin tid fik vi for alvor hul på eksempelvis det russiske og baltiske marked, ikke mindst fordi vi kunne være hurtigt fremme med eget fly, siger Christian Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Larsen har været en vigtig kraft i bestræbelserne på at opgradere Vesthimmerlands Flyveplads med lys, told og politi, så den i dag kan beflyves til og fra udlandet. Reka ejer den store hangar på flyvepladsen, som huser virksomhedens tre fly samt nu også det nye fly, som ejes af et selskab - JAC Flying - bestående af Reka A/S, Aars, Helgstrand Dressage A/A, Vodskov, og robotvirksomheden BILA A/S, Mors.