Abonnementsartikel

Er du vild med kæmpe vindmøller, eller er du bare nysgerrig efter at se, hvad al balladen ved Østerild går ud på, så har du nu muligheden for at se de omdiskuterede vindmøller på tæt hold.

Vindmølle-testcentret i Østerild har nemlig fået et nyt besøgscenter, der fortæller historien om fremtidens vindenergi og om arbejdet med at genoprette naturen i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rigt dyreliv

I forlængelse af testcentret kan du nu begive dig ud på en fire kilometer lang rundtur i Østerild Plantage, der fører dig lige forbi kæmpevindmøllerne. Ruten går desuden forbi det eksisterende udsigtstårn, hvor man på nye skilte kan læse om det rige dyreliv, man kan få øje på i klitplantagen.

- Da der alligevel skulle fældes skov til fordel for testcentret, var det en god anledning til også at skabe en spændende lysåben natur i dele af plantagen i Østerild. Der er skabt flere nye søer, og grøfter er lukket til. Disse forandringer i plantagen giver naturen større råderum, så blandt andet klithedens dværgbuske har fået plads igen og skabt nye levesteder for insekter, padder, fugle og dyr. Alt dette kan besøgende nu opleve langs den nye rute, siger skovrider Ditte Svendsen, Naturstyrelsen i Thy.

Nye legeplads

Der er også anlagt en helt ny legeplads lige ved siden af det nye besøgscenter. Her kan børnene brænde krudtet af på gynger og klatrestativer, mens forældrene ser på eller bliver klogere på den nyeste vindmølleteknologi i besøgscentrets udstilling.

Der er offentlig adgang til Vindmølle-testcentret i Østerild og det nye besøgscenter hele året.

Det nye besøgscenter er finansieret af Thisted Kommune, DTU og Realdania med bidrag fra bl.a. Naturstyrelsen og Vindmølleindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det Nationale Testcenter for store Vindmøller i Østerild tiltrækker hvert år ca. 30.000 besøgene, der kommer for at opleve de store vindmøller og naturen omkring.