Abonnementsartikel

Når der søndag den 24. september er Pløjedag på Det Grønne Museum, Randersvej 4, 8963 Auning, er der lagt op til en helt særlig dyst. Udover de planlagte klubmesterskaber for Motor- og Traktorklubben Jylland og Østjysk Køre Selskab, er der nemlig også håndboldinfight på programmet.

De tidligere Rander HK-holdkammerater Katrine Fruelund og Camilla Dalby har sat hinanden stævne. På klassiske Massey-Ferguson-traktorer skal de konkurrere om, hvem der pløjer bedst. De to konkurrencemennesker assisteres på dagen af formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen, og Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mesterskabspløjning

I perioden 2010-2012 spillede Katrine Fruelund og Camilla Dalby sammen i Randers HK ligesom de begge har over 100 landskampe på CV'et. Dysten mellem de to håndboldstjerner kommer til at foregå i hovedkonkurrencens pause i Motor- og traktorklubben Jylland og Østjysk Køre Selskab klubmesterskaber.

Konkurrencepløjning er langt fra en ny disciplin. Faktisk opstod de første pløje-konkurrencer i perioden fra 1820. Her konkurrerede man, som led i at blive en bedre bonde, så man kunne få mere ud af det hårde arbejde i marken. Udover klubmesterskaber og kendispløjning byder Det Grønne Museum også på underholdning for både store og små. For børnene er der blandt andet mulighed for selv at prøve at pløje, når museets børneplov er på marken. Her får børnene lov til at styre en specieldesignet plov, mens forældre må levere hestekræfterne.

Skovhuggerkonkurrence

Som noget helt nyt skal der i år også dystes i discipliner som øksekast og fældning. 20 elever fra Skovskolen, Eldrupgård skal kæmpe om, hvem der er hurtigst med økse, langsav og motorsav. Dette er første gang, at der er en skovhuggerkonkurrence på Det Grønne Museum.

Efter konkurrencen vil det også være muligt for publikum at prøve sig af som skovhugger. Med langsaven i hænderne vil gæster kunne kæmpe mod familiemedlemmer eller afgøre vejmesterskabet mod naboen.