Abonnementsartikel

En af årets store nyheder fra Stihl, den lette batteriblæser BGA 56 i Stihl Compact serien, blev testvinder i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön.

Råd & Rön testede en række af markedets velkendte mærker, og Stihl-nyheden fra i år, BGA 56, lagde sig på førstepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne gennemgik alle en lang række test, herunder også hvad angår brugervenlighed, vægt, opladningstid samt pris. BGA 56 fik topkarakter i stort set alle testkriterier, også effektiviteten til hurtig udførelse af opgaven. I visse sammenligninger var BGA 56 dobbelt så hurtig som konkurrerende varemærker.

Ikke i tvivl

Maskinen fra Stihl fik desuden høje point-tal for at være både rengøringsvenlig og levere lave vibrationer.

At Stihl BGA 56 vandt testen, overrasker ikke på det danske kontor.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at de nye batteri-serier kan hamle op med øvrige konkurrenter på markedet. Stihl-maskinerne til privatmarkedet hviler jo i høj grad på samme teknik og materialevalg, som man finder i de professionelle maskiner, siger produktspecialist Rene Gjölander, som suppleres af firmaets nordiske marketingchef Jari Heiskanen:

- Vi er særdeles glade for at have en uvildig bekræftelse på, at de nye batterimaskiner til den private forbruger lever op til de forventninger, forbrugeren med rette har til maskiner fra Stihl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BGA 56 er som nævnt en del af batteriserien Compact, der deler det udtagelige batteri med maskinerne trimmeren FSA 56, hækkeklipperen HSA 56, plæneklipperen MA 235 samt 2 motorsave; MSA 120 C-BQ & MSA 140 C-BQ.