Abonnementsartikel

Erling Schmidt fra CN Maskinfabrik og Andreas Rasmussen fra BSM Bio Fyringsanlæg har gennem et stykke tid talt om muligheden for at CN kunne overtage BSM, når Andreas trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet - og nu er det ikke længere snak. De to sønderjyder har sat deres underskrifter på kontrakten.

Tilfredse kunder

Andreas Rasmussen etablerede Brændstrup Smede- og Maskinværksted i 1985 som en smedevirksomhed. Siden er det gået stærkt, og da han i 1996 fik et samarbejde med HDG biofyringsanlæg fra Tyskland, kom fyringsanlæg til at stå øverst på arbejdssedlerne. Mellem 550 og 600 automatiske anlæg er det blevet til rundt om i hele Danmark, og Andreas Rasmussen har også lige været på Færøerne for at sælge to anlæg, så det BSM kommer vidt omkring. Og gennem hele sit virke har Andreas Rasmussen da også haft fokus på kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilfredse kunder har altid været omdrejningspunktet for BSM Bio Fyringsanlæg. Det er vigtigt for os at vore kunder får den rigtige løsning til det aktuelle behov, både hvad angår dimensionering af anlægget, graden af automatisering men også den samlede løsning med buffertank og materialehåndtering skal passe til stedet og opgaven, siger han.

Det har været vigtigt for Andreas Rasmussen at finde en køber, der har samme jordnære tilgang til forretning og service som ham selv, men samtidigt har ambitionen om at udvikle markedsandelen for HDG-kedler - og så gør det bestemt heller ikke noget at CN Maskinfabrik ligger i lokalområdet og med cirka 40 arbejdspladser er med til at holde hjulene kørende i området.

Komplet produktsortiment

Erling Schmidt fra CN Maskinfabrik er en glad mand.

- Vi er stolte over at få lov til at drive BSM Bio Fyringsanlæg videre og går ydmyge til opgaven. Det giver os endnu et ben i vores store sortiment af fyringsanlæg til biobrændsel og betyder meget for vores fremtidige strategi. Vi vil positionere os som videns- salgsog servicecenter for anlæg til biobrændsel, og vi vil kunne levere til alle, uanset om deres behov er en lille villakedel med 10 kW, et komplet fyringsanlæg til et hotel eller et stort varmtluftsanlæg til et korntørreri. Med HDG-kedlerne kan vi nu levere anlæg med akkumuleringstanke og det komplementerer vores produktsortimet, siger han.

Hele Danmark

BSM Bio Fyringsanlæg har et tæt samarbejde med udvalgte servicepartnere i hele landet. Dem glæder Erling Schmidt sig til at møde og lære bedre at kende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lokal service er altid vigtigt. Vi har selv nogle få samarbejdspartnere rundt om, men med BSMs partnere bliver vores servicenetværk betydeligt styrket, og det er ekstremt vigtigt for os at ekspertisen ude på markedet bevares, selvom forhandlingen skifter base, siger Erling Schmidt.

Specialistbackup

Lokal service er afhængig af specialistbackup, og derfor er Erling Schmidt meget glad for, at BSMs erfarne servicemand Jens Rasmussen fortsætter som ankermand for HDG-anlæg.

At han er specialist bekræftes blandt andet af, at da fabrikken i Tyskland solgte nogle HDG-anlæg i Mongoliet, bad de Jens om hjælp til installering og igangsætning.

Kvalitet fra Tyskland

HDG-kedlerne produceres i Tyskland og som så mange andre tyske produkter er de kendetegnet ved høj kvalitet, driftssikker teknik og innovative løsninger. Fabrikken ligger i Bayern og HDG-kedlerne hører prismæssigt til i den høje ende af skalaen men ifølge Andreas Rasmussen, der har over 30 års erfaring med biobrændselanlæg, er komforten, driftssikkerheden og udnyttelsesgraden af biobrændslet så høj, at mange kunder vægter det højere end prisen.

- Vores erfaring er, at den kvalitetsbevidste kunde sætter god rådgivning i købsfasen, maksimal driftssikkerhed og optimal fyringsøkonomi højere end minimale besparelser i etableringsfasen, siger Andreas Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HDG-kedlerne er monteret hos vidt forskellige kunder, så med HDGkedlerne i produktsortimentet skal CN Maskinfabrik til at servicere helt nye kundetyper som hoteller, højskoler og virksomheder, men der er selvfølgelig også mange gårde og private kunder i servicebogen hos BSM Bio Fyringsanlæg.