Abonnementsartikel

Alle hesteejere ved, at det er dyrt at have en hest. Der er mange ting, der koster penge, men der er også nogle ting, der ikke behøver at koste så meget. Vi har samlet en række billige redskaber, der kan hjælpe i hverdagen.

1: Bedroller til grej

Du kan sagtens gå ind i den nærmeste rideudstyrsbutik og købe en lækker, dyr striglekasse. Men du kan også smutte en tur i supermarkedet og finde en ganske udmærket plastkasse af bedroller-typen med låg til næsten ingen penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2: Vaskesvampe

Svampe til rengøring af både hest og udstyr kan man aldrig få nok af. Gå i den nærmeste billigbutik, såsom Tiger eller Normal, og køb rigeligt af svampe i forskellige størrelser. Du kan få en hel flok til samme pris, som du skal give for nogle få i en rideudstyrsbutik.

3: Mikrofiberklude

Når du alligevel er i billigbutikken efter svampe, kan du ligeså godt snuppe en pakke mikrofiberklude med. De er nemlig fortrinlige til at give hestens pels ekstra glans.

4: Kopattesalve

Kopattesalve er næsten uundværlig i stalden. Den desinficerende og blødgørende salve er glimrende til f.eks. insektbid, mindre rifter og sår og lindring af solbrændte muler. Mange kender mærket Helosan, men der findes også andre mærker til en fornuftig pris.

5: Babyservietter

Uparfumerede vådservietter til babyer er utroligt praktiske at have ved hånden i stalden. De kan bruges til alt lige fra at tørre græspletter af hestes pels til en hurtig rengøring af dine ridestøvler.

6: Gummihandsker

Ja, det er nok ikke nødvendigt at skrive, hvad gummihandsker skal bruges til, så lad os nøjes med at konstatere, at det en gang imellem er en god idé at have sådan et par på, når man samler "ting" op i stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

7: Pandelampe

Det er måske ikke er et almindelige husholdningsredskab, men man kan sagtens få en billig pandelygte i f.eks. Jem og Fix. Den er genial, hvis du ikke har nok udendørslys ved stalden eller skal ned over marken og hente heste en mørk efterårsaften. Fordelen ved en pandelygte er selvfølgelig, at du har hænderne frie.

8: Tandbørste

Enhver, der har prøvet at give sin sadel og trense en hovedrengøring ved, at det er svært at komme ind i alle kroge, især ved syninger og metaldele. Men jobbet bliver noget lettere, hvis man bruger en tandbørste til de svære steder. Den må dog ikke være for hård og skal bruges varsomt for at undgå ridser i udstyret.

9: Dynetasker

Dyneopbevaringstasker er også ideelle til opbevaring af dækkener, sadelunderlag og tæpper. Dynetasken beskytter mod støv og snavs, er let at transportere og den lange lynlås giver nem adgang til tingene. Har du ikke lige fået gemt opbevaringstasken fra dit seneste dynekøb, kan de købes separat hos f.eks. Jysk.

10: Æbleeddike

En del bruger æbleeddike som kosttilskud til deres heste, men vidste du, at mange også har gode erfaringer med at bruge det som et middel mod sur stråle? Når hoven er renset og børstet grundigt, sprayer man æbleeddiken på ved hjælp af en forstøverflaske af samme type, som man bruger til blomster.