Abonnementsartikel

Exide Technologies, der er global leverandør og producent af blybatterier giver her en række enkle tips til klargøring og vedligeholdelse af bådens eller fritidskøretøjets batteri før og under vinteropbevaring. Følg rådene og undgå ubehagelige overraskelser, når sæsonen starter igen, og spar samtidig både penge og energi.

Et fritidsbatteri, der ikke anvendes og heller ikke vedligeholdes i en længere periode, risikerer nemlig at gå i stykker i utide.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der findes ingen nøjagtige tal på, hvor mange fritidsbatterier, der unødigt går i stykker hver vinter, men når vi nærmer os foråret, er der altid mange kunder, der henvender sig til os, da batteriet i deres båd eller fritidskøretøj er holdt op med at fungere i løbet af vinteren. Ved nærmere eftersyn viser det sig næsten altid, at batteriet er gået i "glemmebogen" hen over vinteren, siger Tor Enlid, Marketing Manager hos Exide Technologies Norden.

Spild af ressourcer

Der er flere grunde til, at det betaler sig at give batteriet lidt ekstra omtanke, både i forbindelse med sæsonens afslutning og regelmæssigt hen over vinteren. At lade et batteri blive ødelagt i utide er ikke godt fra hverken et miljømæssigt eller et privatøkonomisk synspunkt.

- Det er ikke kun spild af ressourcer, men også rigtig ærgerligt ikke at kunne komme af sted på forårets første tur, fordi batteriet ikke fungerer. Derfor vil vi gerne give nogle enkle gode tips, der forebygger problemer med batteriet, lyder det fra Tor Enlid.

5 råd

Kobl batteriet fra det elektriske system ved længere tids opbevaring.

Tør batteriet af med en fugtig klud, hold det rent og smør polerne med fedt for at minimere risikoen for oxidering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lad batteriet maksimalt op før vinteropbevaring.

Opbevar batteriet tørt og køligt. Batteriets selvafladning er mindre, jo lavere temperaturen er. Det må dog ikke opbevares ved minusgrader.

Vedligeholdslad batteriet et par gange i løbet af vinteren. Brug en kvalitetslader og husk at anvende den ladertype, der passer til netop dit batteri.