Abonnementsartikel

Nu er det slut med at kravle rundt i træerne og svinge med livsfarlige kædesave. Firmaet Ariens Scandinavia har per 1. september i år fået eneret på import af et af de førende mærker indenfor håndsave, Silky, og salgskonsulent Thomas Lyø er mærkbart begejstret for det nye produkt.

- Det er simpelthen fantastik. Det er japansk, og det er vanvittig god kvalitet, siger han samtidigt med, at han - stående på jorden - med et enkelt træk saver en håndleds-tyk gren over - fem meter oppe i et gammelt træ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye håndsave kommer i forbavsende mange størrelser, lige fra små håndsave, man kan have i lommen, til teleskopsave, der er 7,7 meter lange - og dermed den længste på markedet herhjemme.

- Det betyder, at man ikke længere behøver at kravle rundt i træer bevæbnet med farlige kædesave. Man kan stå stille og roligt på jorden og beskære træer, siger Thomas Lyø.

God synergi

Firmaet Ariens har været på det skandinaviske marked i mange år, men det er først de senere år, at de er begyndt at kæmpe sig ind på det danske marked.

- Vi er i forvejen importør af mærket Echo, der også er japansk, så der er en rigtig god synergi mellem de nye Silky-håndsave og vores andre have- og skovprodukter. Vi er måske en lille spiller på et marked med meget store navne, men vi har nogle kvalitetsprodukter, som folk gerne vil betale for, siger Thomas Lyø.

Med håndsavene fra Silky henvender firmaet sig primært til professionelle, men ifølge Thomas Lyø er der bestemt også private, der gerne vil investere i god kvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores produkter koster måske lidt mere, men til gengæld holder sådan en håndsav i mange år, så i den sidste ende er der penge at spare. Man skal tænke på, at folk ofte er ude at leje små lifte for at beskære træer. Og så er en god håndsav altså hurtigt tjent ind igen.

Begejstring fra start

Og allerede fra starten er der stor begejstring for de nye produkter.

- Der er mange, der ikke kender savene, men når de først har prøvet dem, så er de helt vilde, fortæller Thomas Lyø, der oplevede rigtig god respons fra både professionelle brugere og private haveentusiaster på årets store fagmesse Have & landskab, hvor der var god gang i afprøvning af håndsavene i de nærliggende træer.