Abonnementsartikel

Den danske tagproducent, Phønix Tag Materialer i Vejen, slår nu et slag for biodiversiteten samtidig med, at man lancerer en ny type grønt tag. Det fortalte producenten under Building Green messen i Forum i dag.

'Bee-Friendly Roof' er navnet på det nye produt, som ifølge producenten giver bierne lyst til at boltre sig i blomsternes nektar. På den måde danner taget et levegrundlag for danske bier, så vi også fremover kan glæde os over biernes bestøvning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomhederne Nature Impact og Phønix Tag Materialer står bag nyheden.

Til det nye bi-venlige tag har man udvalgt forskellige plantertyper for at skabe den nødvendige variation for at tiltrække så mange bi-arter som muligt.

I sommermånederne bliver taget til et smukt blomstrende tæppe, hvor bierne kan boltre sig i den nektar, der er ellers efterhånden er sjælden at finde.

- Landskaberne bliver mere og mere ensartede og sterile, og det skader bestøvningen af afgrøder og truer produktionen af mad. Derfor lancerer vi det nye grønne tag, der skaber nye levesteder til bierne, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer.

Der er al mulig grund til at skabe nye levesteder til bierne. Spritny forskning viser, at 75 procent af alle insekter i 63 naturreservater i Tyskland er forsvundet siden 1990.