Abonnementsartikel

At det er en amerikansk fremstillet maskine fornægter sig ikke, for med den specielle klippebredde på 122 centimeter, passer bredden nøjagtigt med fire amerikanske fod. Men når det er sagt, byder maskinen på god komfort. Det er opnået ved, at maskinen bagtil er forsynet med fjedre der omkranses af rigtige oliestøddæmpere.

Men fortil er der også affjedring, omend den er noget anderledes end bagtil. Her er hjulene ophængt i en en central bolt via en aksel, som selv er affjedret. Systemet er patenteret, og ifølge producenten giver det operatøren mulighed for at holde en ensartet høj klippehastighed, selv på ujævnt underlag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

23 heste

Motoren er en Briggs & Stratton, og den har ikke mindre end 23 SAE hestekræfter, og den giver Ferris to års garanti på. Dens mange kræfter betyder, at Ferris 400 klipperen er i stand til at klippe hvad der svarer til 1,27 hektar græsplæne i timen, og det kan tilmed foregå med en hastighed på 13 km/t. Motoren er forsynet med en et specielt luftfilter af cyklontypen, hvor indsugningsluften filtreres fem gange, inden den til sidst suges ind i motoren. Derved forhøjes filterskifteintervalerne til 250 driftstimer, og endelig giver Ferris to års garanti på motoren.

Udkast til flere sider

Med Ferris 400S klipperen er der mulighed for at have udkastet placeret flere steder. Der er frit valg mellem udkast bagtil, sideudkast og der er også frit valg mellem to former for bioklip. Klippebordet kan hæves ved et tryk med en fod, sædet har god komfort, der er to armlæn og så har benzintanken en kapacitet på 21 liter. De trækkende hjul har en dækstørrelse på 20 x 10.00-10, og dækkenes grove mønster sørger for optimal friktion.