Abonnementsartikel

Flere tusinde børn fra skoler landet over vil fra den 6.-10. november plante træer for et bedre klima, når Genplant Planeten 2017 løber af stablen.

Intet mindre end 50.000 træer vil blive leveret til de 170 skoler, der deltager i projektet. Træerne skal plantes både i skove, på markområder og på skolernes egne arealer. Med tiden vil mange af træerne blive til skoleskove og grønne klasseværelser for fremtidens skoleelever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Det er vigtigt at give vores børn lyst og viden til at udvikle verden i en mere bæredygtig retning. Med Genplant Planeten vil vi give børn mulighed for selv at lære om og handle aktivt i kampen mod klimaforandringer", lyder det i en pressemeddelelse fra Genplant Planeten.

Eleverne vil i tiden op til Genplant Planeten få undervisning i skoven og dens funktion i naturen, samt hvordan træer spiller en nøglerolle i forhold til at mindske CO2-udledning til atmosfæren og afhjælpe nogle af klodens mange klimaproblemer.

Genplant Planeten gennemføres af Dansk Skovforening og støttes økonomisk af Nordea-fonden, Ørsted, Udlodningsmidler til friluftsliv, Danske Planteskoler og 15. juni Fonden.