Abonnementsartikel

Først støvsugede de gulvet. Så kom turen til græsplænen, og nu er det vinduerne, der står for tur. Den seneste nyhed indenfor robotter er landet. Winbot 950 fra Ecovacs er en vinduesvaskerrobot, som vasker dine vinduer helt selv. Du blot sætter den til at køre på vinduet - så klarer den resten. En nyudviklet teknologi som spås store muligheder de kommende år.

Ecovacs Winbot 950 er udstyret med Smart Drive, der er et styresystem lavet til navigation på alle typer vinduer. Den har sensorer, der opdager eventuelle forhindringer. Sprøjt lidt rengøringsmiddel på kluden, tryk start op robotten, og så kan du læne dig tilbage og nyde en lydløs rengøring. Robotten suger sig fast på vinduet, og den er ifølge en presssemeddelelse fra producenten specielt god på svært tilgængelige steder eller store vinduespartier. Den slutter hvor den starter, og kan også styres manuelt via den medfølgende fjernbetjening. Winbot giver automatisk besked når den færdig og klar til næste areal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husrobotter er fremtiden

- Vi har allerede fået positiv respons på robotten. Der er altid en naturlig interesse fra robotfanatikere når vi introducerer noget nyt, men også yngre kunder som ønsker mere tid i hverdagen har været nysgerrige. Der er ingen tvivl om at denne type husrobotter er fremtiden, og jeg er sikker på at udviklingen indenfor vinduesvaskere bliver stor de kommende år. Det samme har vi set med robotstøvsugeren de forrige år, som i dag næsten findes i hvert 10. hjem, siger Jesper Skov fra RobotEksperten.dk, som er officiel forhandler.

Robotten bruger et 4-trins program som både pudser og tørrer, så du slipper for striber. Samtidig kan Winbot 950 dreje 90 grader, så den nemt klarer en fuldkommen rengøring. Sikkerhedsledningen forhindrer fald, så du kan bruge den overalt ? selv i brusenichen, eller på lejlighedsvinduer oppe i luften.