Abonnementsartikel

Weekenden bød på kamp til stregen da New Zealand "bød op til dans" i Lillehammer under de actionfyldte verdensmesterskaber i STIHL Timbersports.

Holdkonkurrencer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag den 3. november sydede Håkons hallen af aktivitet da holdkonkurrencerne blev fløjtet igang. Danmark var et af de første hold på banen, men nåede desværre kun til Second Chance (andet heat), og havde derefter første parket til at opleve de regerende verdensmestre, Australien, blive slået af deres årelange rivaler New Zealand.

Ingen tvivl om at det var et bomstærkt New Zealandsk hold, med et unikt godt samarbejde, der gjorde forskellen efterhånden som de fik kæmpet sig op gennem rækkerne, og på vejen slog så stærke rivaler som England, USA og Canada. Det på tros af at Canadierne fik deres bedste tid nogensinde, helt nede på 48,36 sekund.

I finalen stod New Zealand overfor årets overraskelse, Polen, som ovenikøbet kæmpede sig vej gennem konkurrencerne med bare 3 mand på holdet. Det betød at den polske atlet Jacek Groenwald klarede 2 dicipliner hver gang holdet var på scenen; Stock Saw og Standing Block Chop. Det polske hold tabte med relativ lille margin overfor New Zealand, og der er intet at sige til at det var en ekstrem tilfreds polsk atlet, Krystian Arkadiusz, der efterfølgende udtalte "Tidligere var det en fuldstændig urealistisk tanke for os at komme på podiet. Vi er ekstremt lykkelige over sølvmedaljen i dag".

Sidste års vinder, Australien tog broncemedaljen i holdkonkurrencerne.

Individuelle konkurrencer

Artiklen fortsætter efter annoncen

For niende gang lykkedes det New Zealandske Jason Wynyard at snuppe verdensmesterskabet for næsen af sine konkurrenter i de individuelle kampe i STIHL Timbersports. Der var tæt konkurrence mellem Australske Brad de Losa og Jason Wynyard, og før selve finalen var det kun 3 points, der afskilte de 2 konkurrenter. Med andre ord, alt kunne ske!

Undervejs i finalen lavede Brad de Losa tekniske fejl, der kostede points og havde desuden udfordringer under diciplinen Hot Saw. Brad de Losa havde svært ved at skjule sin skuffelse efter finalen, men endte med kommentaren "Naturligvis ville jeg gerne have vundet, men reelt lavede jeg for mange fejl. Jeg var rigtig god på Single Buck i dag, men også her er Jason bomstærk. Til sidst kunne jeg bare håbe, han lavede en fejl med sin Hot Saw, det skete ikke, og derfor har han fået en fortjent sejr i dag.

På 3. pladsen kom Canadas Mitch Hewitt, der i den grad leverede toppræstation. Mitch leverede dagens rekorder i Stock Saw, Standing Block Chop og Springboard. I sidstnævnte diciplin var han ganske tæt på verdenrekorden med sin tid på 38,66 sekund. Verdensrekorden er 35,67 sek. Mitch endte blot et enkelt point fra Brad de Losa, primært grundet udfordringer i diciplinen Single Buck.

Alt i alt var verdensmesterskaberne i STIHL Timbersports en succes med omk. 3.000 tilskuere begge dage. Atleterne ser allerede nu frem til næste VM, der vil foregå i Liverpool i 2018.

Indtil da, kan vi glæde os på vores egne breddegradder til de Nordiske Mesterskaber, der i år vil foregå på Roskilde Dyrskue den 8-10 juni 2018. Vel mødt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Del på sociale medier