Abonnementsartikel

Nu kan en pejseløsning installeres i ethvert rum uden brug af skorsten. Ilden i TermaTechs nye biopejse er ethanol, der brænder 100% rent uden røg, lugt eller aske. Det skriver TermaTech i en pressemeddelelse.

Selve brænderen består af en indbygget keramisk sten, der opsuger bioethanolen. Flammerne styres ved, at ethanolen langsomt fordamper og blandes med ilt, inden den antændes. Dette patenterede forbrændingssystem, giver ifølge producenten en 30-40 procent længere brændetid og dermed en bedre økonomi end på åbne ethanolbrændere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maksimal sikkerhed

Den keramiske stenkerne gør samtidig sikkerheden maximal i forhold til en åben brænder, da ethanolen ikke kan løbe ud.

- At samles om ild ligger dybt i menneskets natur, så selv et diskret ildsted skaber atmos-fære, siger Søren Jakobsen fra TermaTech.

- Alle private hjem, kontorer og mødelokaler, butikker og showrooms, caféer, restauranter og andre kan nu få en ny stemningsskaber. Med en enkel og skorstensfri løsning, der også kan installeres, selv om pladsen er trang.

Modellerne varierer fra det klassiske ildsted med kaminhylde til en fritstående model på gulvet og flere typer af pejseindsatse. Samtidig er det nemt at flytte en biopejs, når man ønsker at ændre på indretningen.

CO2-neutral forbrænding

De nye biopejse har gullige flammer, forbrændingen er CO2-neutral, og den keramiske sten i brænderen skal aldrig udskiftes. Som en ekstra sikkerhed er påfyldningsstudsen adskilt fra brændeåbningen, så det er umuligt at hælde bioethanol på, når pejsen er tændt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brændetiden er 3-4 timer på 0,8-2,0 liter bioethanol alt efter model. Varmeydelsen går op til 3,5 kW, så der bliver hurtigt lunt i rummet.