Abonnementsartikel

Grisehytter med varmelamper og hjul. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er netop, hvad den 27-årige økologiske svineproducent Thomas Bertram har designet og bruger på sit landbrug med stor succes. I dag har han fået prisen som Årets Unge Landmand 2017.

En titel han har kæmpet om sammen med tre andre unge ambitiøse landmænd. Fælles for dem alle er, at de har formået at etablere sig som selvstændige i en tid, hvor det er svært for unge landmænd at købe egen gård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den innovative unge nordjyde modtog prisen foran knap 800 deltagere på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning. Begrundelsen lød blandt andet:

Sej jyde

Thomas er en sej jyde, som har formået at skabe noget nyt, og som har sat den økologiske måde at passe grise på i et nyt perspektiv. Han er en dygtig, omhyggelig, grundig og innovativ landmand med god fingersnilde.

Thomas Bertram, der i 2017 købte gården med økologiske grise i Jerslev ved Brønderslev, var glad og overrasket over at modtage prisen.

- Det her er en stor succes for mig, det er så fedt. Og unge landmænd. Der er så mange muligheder i landbruget, grib chancen. Jeg blev selvstændig, det kan i også, sagde Thomas Bertram.

Hårdtarbejdende unge

Udover Thomas Bertram var de tre andre finalister med på podiet i Herning, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, blandt andet sagde til dem:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når jeg så læser om jer; Christian, Tobias, Thomas og Andreas, så bliver jeg beroliget ved at der stadig findes hårdtarbejdende unge mennesker der tager ansvar for sig selv og deres familie og fremtid. I er nogle målbevidste unge mennesker, der går benhårdt efter at få tingene til at fungere.

Formålet med Årets Unge Landmand er at sætte fokus på lyspunkter i form af konkrete beretninger om unge landmænd, der med kreativitet, flid og rettidig omhu bryder mønstret og etablerer sig med en bedrift, der peger fremad.