Abonnementsartikel

Regeringen fremsætter nu et lovforslag, der gør det muligt at udstykke 18 statsligt ejede arealer med campingpladser. Efter at have læst høringssvarene har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besluttet at tilføje Tranum Klit Camping, der stod til at lukke, til salgslisten over campingpladser og -arealer.

Seneste tilføjelse til salgslisten af campingpladser og -arealer er den statsejede campingplads Tranum Klit Camping ved Jammerbugten. Tranum Klit Camping stod til at skulle lukke ved årsskiftet og indgik ikke i det lovforslag, der blev sendt i høring sidst i september. Høringssvarene viste dog modstand mod at nedlægge campingpladsen i Tranum, og på den baggrund valgte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen at forsøge at sælge campingpladsen i stedet for at lukke den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor opbakning

- Vi oplevede i høringssvarene, at der er stor opbakning til at bevare Tranum Klit Camping. Derfor har vi valgt at ændre lovforslaget, så campingpladsen kan sælges på lige fod med de øvrige statslige arealer. Det er ikke statens opgave at drive campingpladser, og jeg er sikker på, at private købere kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, uden at hensynet til naturen sættes over styr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Tranum Klit Camping har været drevet af en privat forpagter i en årrække og har fastliggende campister fra både ind- og udland.

- Mange er kommet på Tranum Klit Camping i årevis, og pladsen har haft en væsentlig betydning for det lokale kulturmiljø. Derfor er det positivt, at Tranum Klit Camping nu får de samme muligheder for udvikling som de øvrige statslige campingpladser, nemlig at blive solgt til interesserede købere, siger Torsten Schack, erhvervsordfører i Venstre.

Salg igang til foråret

Det forventes, at salget af arealerne inkl. Tranum Klit Camping vil gå i gang i løbet af foråret og vil løbe over de kommende år. Salget vil ske under hensyn til vilkårene i kontrakterne med de nuværende forpagtere af campingpladserne.