Abonnementsartikel

Det er nu blevet væsentligt lettere for elbilister at køre lange ture rundt i Danmark. I den seneste tid er der blevet opstillet ti hurtigladere til elbiler på ti nye rastepladser.

De nye hurtigladere føjer sig til de godt tyve steder langs motorvejsnettet, hvor der i forvejen er hurtigopladning til elbiler. Og netværket af hurtigladere på rastepladserne er nu markant udbygget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Åbningen af de nye hurtigladere er i tråd med bestræbelserne på løbende at forbedre forholdene for alle trafikanter på det overordnede vejnet - herunder også elbilister. Og så er hurtigladerne samtidig en del af regeringens bestræbelser på at fremtidssikre statsvejnettet, så det kan anvendes af mange forskellige former for køretøjer, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Alle har ret til hurtig opladning

De nye hurtigladere står på rastepladser i Nordjylland, Midtjylland og Nordvestsjælland og er opstillet på kommercielle vilkår af energiselskabet E.ON, der vandt et udbud, som Vejdirektoratet gennemførte i foråret.

- Elbiler spiller en central rolle for den grønne omstilling. Derfor er jeg stolt over, at vi nu gør livet som elbilist endnu lettere ved at udvide Danmarks største ladenetværk og øge bevægelsesfriheden på tværs af landet. Alle danskere skal have adgang til nem og hurtig opladning, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at E.ON nu har opstillet 50 hurtigladere rundt om i landet, hovedsageligt langs motorveje og ved trafikale knudepunkter, der alle forsynes med strøm fra vedvarende energi.