Abonnementsartikel

Når man nu har ansvaret for opsyn med 15.120 kvadratmeter solfangere fordelt på cirka et cirka 36 hektar stort areal, så bliver selv et par gode vandresko slidt hurtigt ned. Ikke mindst når solfangerne fordeler sig på 60 rækker, der alle er 125 meter lange.

Så hvad gør man så?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svaret for Tommerup Varmeværk var lige så nemt som det var indlysende: En kraftig ATV med en god slagleklipper - nærmere betegnet en Arctic Cat Alterra 450 påmonteret en Rammy-klipper. Begge dele inkøbt hos Glamsbjerg Maskin Center.

- Vi valgte ATV-løsningen fra starten. Det er jo det eneste, vi kan komme til med, og så skal vi jo rundt på en en mark, der er ret ujævn. Og vi valgte en slagleklipper, fordi vi skulle bruge en klipper, der ikke kaster med sten og smadrer glassene, siger driftschef Per Krogkær, Tommerup Fjernvarme.

Fugle smadrer glas

Om foråret og sommeren sørger ATV'en for at holde græsset nede i de mange rækker mellem solfangere, ligesom det store omkringliggende areal også skal holdes i orden. I hvert fald alt det som fårene ikke holder nede. Men derudover bruger Per Krogkær også ATV'en til en anden vigitg funktion.

- Et par gange om ugen ruller vi lige så stille op og ned ad rækkerne og tjekker, om der er nogen glas, der er blevet smadret. Vi oplever for eksempel at der nogle gange er store fugle, der flyver rundt med sten, som de så lader falde ned på solfangerne, siger driftslederen, der er fuldt ud tilfreds med ATV-løsningen. Og han tilføjer:

- Og så kan vi også bruge den, når vi skal ud med værktøjet. Det er typisk når det er smadret glas, så skal vi ud med træplader og skærme af, indtil firmaet kan komme og erstatte glasset.