Abonnementsartikel

Hvor badeværelset tidligere var lidt at betragte som et praktisk rum i hjemmet, ser mange i dag deres badeværelset som det rum i huset, hvor der skal være plads til velvære og hygge. Det er her, at dagen starter og slutter. Derfor bør indretningen af badeværelset have ligeså høj prioritet som indretning af stue, køkken eller andre af boligens væsentligste rum.

Producenten Ifö har lavet en liste med otte tips, som du kan tænke i, når du skal skabe "wellness-vibe" i dit badeværelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. Bløde elementer

I vores iver efter badeværelser, der fremstår rene og kliniske, mister rummet nogle gange personlighed og hygge. En god måde at skabe kontrast til de hårde klinker og den skinnende porcelænsoverfalde er derfor at tænke de bløde elementer ind i badeværelset.

Tænk i store og bløde håndklæder, badekåber samt en indbydende bademåtte. Det kan sikre en blødhed i rummet, mens de bløde håndklæder, badekåber og bademåtter selvfølgelig også opfylder et praktisk behov.

2. Vægthængt toilet

Toilettet er og bliver en essentiel del af badeværelsets indretning, hvorfor det er så vigtigt, at vi vælger det rigtige toilet til vores badeværelse. Det væghængte toilet emmer af god stil, alt imens toilettet er langt mere pladsbesparende og rengøringsvenligt.

Cisternen er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen, hvilket giver et visuelt langt lettere udtryk.

3. Tænk i planteliv

Wellness handler i høj grad om velvære og hygge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planter i badeværelset er ikke bare fashionabelt inden for badeværelsesinteriør, de skaber også en hygge, persona og en følelse af velvære i badeværelset.

4. Træelementer

I forlængelse af planterne er de naturlige materialer i badeværelset også for alvor kommet på mode igen, når det gælder badeværelsesinteriør. En organisk bordplade i egetræ, som vi ellers kender fra køkkenet, giver ikke blot badeværelset en varme, det får også lidt kant.

5. Organiseret opbevaring

Slut med badeværelsesskabe, hvor det vælter ud, hver gang du åbner lågen lidt på klem. Velvære handler nemlig også om følelsen af kontrol og overblik. Derfor oplever vi mere og mere badeværelsesskuffer, der er delt op i små og overskuelige rum.

6. Messing

Djævlen sidder i detaljen, som man siger. I 2017 vender vi lidt tilbage til 70"ernes lækre og let overdådige armaturer i messing. Sort, grå, krom og stål-looket er også populært, og uden at gøre for meget væsen af sig, er et lækker armatur altid en lækker detalje i badeværelsets helhedsindtryk.

7. Brug roligere og mørkere farver

De mørke og tungere farver har i interiør generelt fået et comeback ? således også i badeværelsesinteriør. Anvendt rigtig kan de emme af luksus og afslapning, når du træder ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

8. Minimalisme

I takt med at flere og flere flytter til byerne, oplever vi også at badeværelserne skrumper ind. Skrumpningen har dog vækket en badeværelsestrend, hvor det handler om at prioritere for på den måde at skabe balance mellem intimitet og elegance. Tænk i minimalisme, når du skal skabe "wellness-vibes" i dit badeværelse.