Abonnementsartikel

Mos, bær, kogler og grangrene fra væltede træer og grene, der ligger på jorden. I statens skove er der ekstra gode muligheder for at samle ind til en hyggelig juledekoration. Og så kan man oven i købet få masser af frisk luft og motion imens.

- Skoven er et skatkammer, når der skal pyntes op til jul derhjemme. Statens skove er vores alles fælles skove, og den vigtigste tommelfingerregel er, at man her må samle til eget forbrug. Så er man sikker på, at der altid er noget til de næste, der kommer. Du må gerne samle så meget, som fylder en plastikpose - så tag endelig en pose med næste gang, du skal en tur i skoven, lyder opfordringen fra Stephan Springborg, naturvejleder i Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kig efter de røde pæle

Man kan kende statens skove på de røde pæle med Miljø- og Fødevareministeriets logo. Pælene står ved indgangen til skovene. I de private skove gælder der andre regler for, hvad man må samle.

Læs også Hvad må du samle i skoven

Se også video, hvor naturvejleder Stephan Springborg, hvordan blade fra ørnebregner, mos, kogler og gamle trærødder kan blive til en fin juledekoration.