Abonnementsartikel

Fordelen ved en elektrisk, knækstyret minilæsser er indlysende. Den kan komme indenfor, hvor dieselmotorer ikke har adgang, og den kan operere på trange steder. Det gør den til et godt valg mange steder, lige fra byggepladsen til hestestalden, hvor man ofte arbejder under forhold, der kræver minimal støj og forurening.

Det er da også nogle af disse tanker, der ligger bag den nye Knikmops 130E minilæsser, der havde premiere på den nyligt overståede Agritechnica-messe. Der er tale om en videreudvikling af den nuværende 130-udgave, blot med den forskel, at den i stedet for at være ført frem af diesel, nu er udstyret med en motor, der drives af et 320Ah batteri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En times intensivt arbejde

Knikmopsen, der har en egenvægt på 1.800 kilo, kan arbejde intensivt i op til en time, hvis den er fuldt opladet, hvilket i øvrigt tager mellem fire til otte timer fra et ganske almindeligt 230V/10A-stik. Er der tale om mindre belastende opgaver, kan den klare op til tre timers arbejde.

Ifølge producenten udmærker Knikmops-maskinerne sig ved at være specielt nemme at operere samt havde nogle af de bedste løfte-kapaciteter på området. Kørehastigheden ligger på omkring de 16 kilometer i timen, og ind- og udstigning er gjort nemmere med specielt brede fodplader.

Herhjemme forhandles Knikmopperne af Daugbjerg Maskiner ApS i Viborg og Auning Traktor- og Maskinværksted A/S i Auning.