Abonnementsartikel

Værktøjsproducenten Bosch udvider nu deres 18 volt-system til professionelle med to ekstra kompakte og effektive akku-støvsugere: Våd-/tørsugeren GAS 18V-10 L Professional og tørsugeren GAS 18V-1 Professional.

Begge sørger med en usædvanlig luftstrøm for effektiv støvsugning. Ved hjælp af støvsugerens særlige geometri bliver der skabt en hvirvel inde i støvsugeren, således at støvet sætter sig langsommere på filtret. På den måde bliver filtret skånet, og sugeeffekten forbliver høj i længere tid. Ifølge en pressemeddelelse fra Bosch er GAS 18V-10 L Professional den eneste akku-støvsuger på markedet for elværktøj, der har denne rotationsluftstrøm og samtidig en nettovolumen på seks liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den samme teknik benyttes i tørsugeren GAS 18V-1 Professional, blot med den forskel, at her dannea hele to hvirvler, der opsuger støvet i to trin: første trin filtrerer groft støv og opsamler det i en separat beholder, mens andet trin filtrerer finstøvet. Begge støvsugere har desuden en lang driftstid og gennemsigtige støvbeholdere, så man hele tiden kan se niveauet, og som hurtigt og enkelt kan tømmes og monteres igen.

Til næsten alle opgaver

Brugeren kan med GAS 18V-10 L Professional og en fuldt opladet 6,0 Ah-akku suge i op til 24 minutter. Våd-/tørsugeren udmærker sig derudover med en kraftig luftstrøm på 24 liter i sekundetm og den integrerede slange- og tilbehørsholder samt vægten på 4,6 kilo letter transporten og anvendelsen på arbejdspladsen.

Ved hjælp af en adapter kan GAS 18V-10 L Professional derudover også bekvemt tilsluttes et elværktøj og opsuge støvet direkte, før det kommer ud i omgivelserne. Våd-/tørsugeren er certificeret til støvklasse L.

Hurtig slutrengøring

GAS 18V-1 Professional er velegnet til hurtig slutrengøring og kortvarig anvendelse, hvor der ikke skal fjernes nær så meget støv - eksempelvis for at fjerne spåner fra maskine eller boresmuld fra huller. Ved hjælp af et forlængerrør kan støvsugeren bruges som gulvstøvsuger, og gulvmundstykket opsuger træ-, plast- og metalspåner. Når man vil fjerne smuds fra smalle mellemrum, tager man fugemundstykket, og på vanskeligt tilgængelige steder hjælper det fleksible slangetilbehør. Efter brug kan støvsugeren blot stilles på akkuen eller hænges i grebsbøjlen.

Begge støvsugere er en del af Boschs Flexible Power System og kompatible med firmaets professionelle 18 volt-system.