Abonnementsartikel

Grøn teknik traf direktør for Lindana, Hans Holm, på Agritechnica messen i Hannover i sidste måned, og her blev der blandt andet talt om de nye sikkerhedsregler, der fremover skal gælde for flishuggere. Hans Holm hilser ændringerne velkomne.

- Vi vidste, at der ville komme en ny norm på et tidspunkt, og at den var udarbejdet, men endnu ikke implementeret. Men pludselig så vi, at man i Frankrig begyndte at fremstille flishuggerne efter den nye, men endnu ikke vedtagne norm i maskindirektivet. Ud fra det vidste vi godt, at det man havde gjort i Frankrig, ville få en afsmittende virkning. Så allerede fra i sommer begyndte vi, efter at have konsulteret Arbejdstilsynet, at fremstille vore flishuggere efter den nye norm. På den måde kom vi lidt på forkant, siger Hans Holm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Reglerne

Ud fra det vidste vi godt, at det man havde gjort i Frankrig, ville få en afsmittende virkning

Direktør Hans Holm

Lindana

Samtlige danske fabrikanter af flishuggere blev orienteret om ændringerne i sikkerhedskravene i november, og her fik man at vide, at de nye sikkerhedsregler træder i kraft den 1. januar 2018.

Fremefter skal der være minimum 1.500 millimeter fra yderste tragtkant til valse, og minimum 600 millimeter fra jordoverfladen til nedre tragtkant. Fremover skal der være monteret en vandretliggende beskyttelsesanordning på underkanten af indføringstragten. Der skal være monteret lodrette beskyttelsesanordninger på begge sider af indføringstragten. På overkanten af indføringstragten skal der være monteret en vandretliggende beskyttelsesanordning, men den kan dog være erstattet af et eller flere nødstop placeret samme sted.

- De gamle flishuggere, der er købt før 1. januar 2018, og som er fremstillet efter den gamle norm, må stadig bruges. Men for at imødekomme dem, som gerne vil føre en ældre flishugger op, så den kan overholde de nye sikkerhedsnormer, har vi lavet et specielt sæt, som let kan monteres, fortæller Hans Holm.