Abonnementsartikel

De fleste ejere af pillefyr ved, at de rigtige piller er afgørende for en god udnyttelse af fyret. Dårlige piller efterlader både smulder og slagger, hvilket både nedsætter energiudnyttelse og øger vedligeholdelsen.

Det problem har den tjekkiske producent Benekov nu løst med en ny, patenteret roterende brænder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nye Benekov-pillefyr kommer med en speciel brænder, der roterer, så smulder og slagger ryger ud. Det betyder, at man ikke skal bekymre sig om hvorvidt, man har købt gode eller dårlige piller. Den tygger det hele igennem, fortæller importør af Benekov-fyret, Karsten Jørgensen, MGM-Boilers.

Tilbage på markedet

Benekov-fyret er ikke nyt på det danske marked, men de senere år har de svævet lidt under radaren. Nu er det tilbage igen, og med den nye Serie K, der kommer i størrelserne 14, 20 og 25 kW, sigter producenten mod familiehuse.

Benekov-fyrets kompakte design gør, at det ikke kræver meget plads, og da der ikke nødvendigvis er behov for akkumuleringstank, kan fyret placeres i mindre fyrrum. Og som det gælder for de fleste moderne pillefyr, så kan man tilkøbe et ekstra modul, der gør det muligt at fjernestyre fyret over nettet.