Abonnementsartikel

Efter 10 år væk fra landbrugsområdet er Continental-koncernen tilbage. To nye radialdæk til traktorer blev for nyligt præsenteret under den store landbrugsmesse Agritechnica i Hannover. Dækkene mindsker traktose og er testet på dansk jord

Continental præsenterede på den nyligt overståede Agritechnica-messe to helt nye dæk til landbruget. Ud over at være nye i sig selv markerer de to nye dæk, Tractor70 og Tractor85, at den store dæk- og teknologivirksomhed nu er tilbage i markedet for landbrugsdæk i eget navn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modernisering for flere hundrede millioner

I mere end 10 år har rettighederne til at producere landbrugsdæk i Continentalbrand været solgt til det tjekkiske selskab CGS Holding a.s, der står bag virksomheden Mitas. Med Trelleborgs nylige opkøb af CGS Holding gik rettighederne til landbrugsdæk med Continental-navnet tilbage til Continental-koncernen. Siden har Continental investeret flere hundrede millioner kroner i at opbygge en helt ny produktionslinje til Agro-dæk på virksomhedens fabrik i Lousado, Portugal, og siden igangsat produktionen af højkvalitetsdæk til landbrugskøretøjer.

-Vi producerer dæk til alle køretøjer, og landbrugsdækkene er en væsentlig del af Continental-koncernen. Især her i Danmark, som er et stort landbrugsland, ser vi et stort potentiale for de nye dæk, der bliver præsenteret hen over de næste år ? til stor gavn og glæde for de danske landbrug og bedrifter, siger administrerende direktør Georg Nielsen, Continental Dæk Danmark A/S.

Testet på dansk jord

De nye radialdæk kommer med flere nye teknologier og patenterede løsninger. Blandt andet gemmer de store dæk en helt ny teknologi i udformningen af kanttråden og ligeledes brugen af det nyudviklede N.flex nylonmateriale i karkassen.

- De nye patenter og teknologier sikrer en optimeret komfort samt en høj grad af robusthed. Noget, der er et must, når man kører på ujævne flader med en høj forekomst af skarpe sten, pludselige huller og andre objekter, der normalt er dækkets værste fjender, fortæller Georg Nielsen.

Den helt nye linje af premium radialdæk til landbruget byder ved hjælp af det nye design på optimeret trækkraft kombineret med en minimeret traktose.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle disse egenskaber er faktisk blevet testet på dansk jord under udviklingen af dækkene, afslører Georg Nielsen og forklarer, at der er foretaget test under kyndig tekniker-supervision hos en virksomhed i Varde.

100 størrelser i 2019

Tractor70 og Tractor85 er de første landbrugsdæk på markedet. Men udviklingen af de nye dæk går så stærkt, at der med udgangen af 2019 vil være hele 100 forskellige størrelser i Continentals Agro-program.

I Danmark er Ovethi valgt som forhandler af Continentals landbrugsdæk.