Abonnementsartikel

Der er allerede kommet mere end 60 forslag om bedre madvaner til regeringens Advisory Board for mad, måltider og sundhed. Forslagene handler om alt fra børn til ældre, og der er ideer til både skolen, supermarkederne og politikerne. Desuden bekymrer mange af afsenderne sig om, at flere bliver syge som følge af livsstil, samt om vores børn, der skal have de bedste forudsætninger for et langt, sundt liv.

Til inspiration

Advisory Boardet kigger på forslagene og bruger dem som inspiration, inden det kommer med sine anbefalinger til regeringen. Formand for Advisory Boardet Lars Kolind lover, at alle forslag bliver læst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget glad for, at mange har taget sig tid til at sende deres gode ideer til os. Vi har fået forslag om alt fra sæsonfrugt til vægttab, portionsstørrelser og tilgængelighed, og ideerne kommer fra både fagfolk og Hr. og Fru Jensen. Vi suger inspirationen til os, siger formand Lars Kolind.

40 mio. til ideer

Advisory Board for mad, måltider og sundhed blev nedsat i efteråret 2017 som et tværministerielt projekt mellem Miljø- og Fødevareministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, Undervisningsministeriet og Børne- og Socialministeriet.

Regeringen har afsat 40 mio. kroner over fire år til at igangsætte initiativer på baggrund af Advisory Boardets anbefalinger.

Gode ideer kan i knap en uges tid endnu sendes til Advisory Board for mad, måltider og sundhed på hjemmesiden: madvirker.dk. Fristen er mandag d. 15. januar.