Abonnementsartikel

Nu er fordelene ved at vælge en varmepumpe til opvarmning af boligen endnu større med udviklingen af en ny type split-varmepumpe. Det skriver producenten Weishaupt i en pressemeddelelse.

- Ved første øjekast er det almindelige luft-vand varmepumper, der udnytter energien i udeluften og sender den rundt i husets centralvarmeanlæg, siger Carsten Cederqvist fra Max Weishaupt A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men nu er teknologien videreudviklet med serien WWPS 8/10/13/16, hvor effektiviteten målt i COP - Coefficient of Performance - er oppe omkring 5. Det betyder, at varmepumpen leverer 5 gange så meget energi til boligen, som den selv forbruger i strøm.

Nem at installere

Ifølge Weisheupat skyldes den høje ydelse, at de nye varmepumper udelukkende er optimeret til at lave varme. Til forskel fra de varmepumper på markedet, der ofte er ombyggede køleenheder. Teknisk set er det split-varmepumper med indedel og udedel, men konstrueret på en anderledes og mere effektiv måde:

- Nu er kølekredsen opdelt, og inde- og udedelen forbundet af tynde rør, max 5/8, med kølemiddel. Så installationen er enkel, og det er med til at gøre løsningen prisgunstig. For der skal ikke føres store isolerede rør ud til udedelen, graves noget ned eller på anden måde frostsikres, siger Carsten Cederqvist.

Ny digital styring

En vigtig fordel i den daglige produktion af varme er Weishaupts nye digitalt styrede ekspansionventil. Med 500 trin regulerer den så præcist, at varmepumpen er maximalt effektiv allerede 1 minut efter start.

- På et år kan en varmepumpe have op til 4.000 starter, og derfor vil den nye split-varmepumpe køre langt mere effektivt i op mod 500 timer i forhold til en model med traditionel ekspansionsventil. Det sikrer husstanden en bedre varmeøkonomi, siger Carsten Cederqvist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kompakt design i bryggerset

De nye split-varmepumper er kompakte, så de i størrelse matcher en oliefyrsenhed. Indedelen er væghængt - kan kombineres med forskellige varmtvands-beholdere - og kræver ikke buffertank. Alle dele sidder inde i kabinettet, der har samme udseende som Weishaupts gas-kedler, kan monteres med de samme vægbeslag og har samme styringsenhed.

Styringen af de nye varmepumper kan også klares med en app på mobilen, hvor man har mulighed for at følge energi-forbruget tæt.