Abonnementsartikel

Indtil nu er sikkerhedsbøjlen blevet betjent mekanisk. Men det er nu blevet ændret på modellerne TP 215, 235 og 275. De leveres fremover med den nye funktion, TP Easy Control, som giver en hurtigere genstart efter stop forårsaget af sikkerhedsbøjlen.

Dermed kan der nu foretages en elektronisk genstart ved hjælp af TP Easy Controls tre funktionsknapper. Denne løsning har samtidig en udvidet sikkerhedsfunktion, da den røde knap skal genaktiveres, før indtræk med grøn knap eller reversering med den blå knap kan udføres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Yderligere er der nu også genstartsfunktioner på begge sider af maskinen, og det sparer tid. For når sikkerhedsbøjlen aktiveres, behøver man ikke længere tage den lange tur omkring det materiale, man er i gang med hugge, før arbejdet kan genoptages. Sikkerhedsbøjlen udløses og føres tilbage, og det kan nemt foretages, og det kan foregå både fra højre og venstre side af maskinen.

Nye sikkerhedsregler

Arbejdstilsynet indførte nye sikkerhedsregler, som trådte i kraft den 8. november 2017.

Men Linddana begyndte allerede fra midten af 2017 at producere alle flishuggere i henhold til de kommende bestemmelser. Flishuggere, der er fremstillet efter den gamle norm, må dog stadig anvendes.

Hans Anker Holm, der er direktør for Linddana, fortæller, at man udviklet et opgraderingssæt til de ældre modeller, så de kan opfylde de nye sikkerhedskrav.