Abonnementsartikel

I forbindelse med Landbo Limfjords generalforsamling i Skive onsdag den 23. januar blev Landboprisen uddelt. I år blev den overrakt til "Roeforeningen", som består af fire unge mænd, som dyrker fire tønder land med roer på gammeldags manér. Foreninegn er kendt over hele landet og dele af udlandet, ikke mindst på baggrund af deres poplære Facebook-side.

- Vi optager al aktiviteten fra roemarken og lægger det på Facebook, hvor vi har knap 4.500 følgere, fortalte det ene medlem, da prisen blev overrakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen fortalte om foreningen på generalforsamlingen og havde i aftens anledning produerede en film, som viste årets gang i roemarken.

- Vi er utrolig stolte over, at få prisen overrakt, det betyder meget for os.

Legat på 5.000 kroner

Landboprisen er et legat på 5.000 kroner, og prisen blev overrakt af Claus Clausen fra jubilæumsfonden, og han kom blandt andet med følgende begrundelse:

- Legat på 5.000 kroner gives til "Roeforeningen" som en påskønnelse for deres store arbejde med at udbrede kendskabet og interesse for roe-dyrkning på gammeldags manér. Foreningen bidrager til at bevare den gamle landbokultur på en nostalgisk måde. Roerne bliver dyrket ved brug af gamle landbrugsmaskiner, der er indkøbt i det meste af Danmark. Arbejdet bliver filmet og lagt på Facebook, og Roe-foreningens "optage-dag" er et tilløbsstykke med gæster fra nær og fjern. Foreningens roer bliver brugt som foder til to af medlemmernes egne kvægbesætninger, mens resten bliver solgt, blandt andet til jægere og hesteejere og i den lokale brugs.

Foreningen har med sit arbejde været med til at sætte fokus på den gamle landbo-kultur på en sjov måde og fortjener stor anerkendelse for deres indsats for bevarelse af den gamle landbokultur.