De Glade Stiletter sætter fokus på uheld på gården ved et stormøde på Videbæk Idræts- og Fritidscenter den 19. februar.

"Ups! Dét siger vi ikke til nogen? Sådan lyder det ofte rundt omkring på gårdene, når der sker uheld, fordi forsigtighed glemmes i en travl hverdag. Det går i de fleste tilfælde godt, men somme tider går det helt galt, når der tages chancer på et landbrug.

Det bekymrer landbokvinderne i den vestjyske erfa-gruppe De Glade Stiletter. De kender alle til ulykker og næsten-ulykker - og de fleste har været omkring skadestuen eller førstehjælpskassen med ægtefællen eller en medarbejder.

- Gruppen har derfor det seneste halve år haft fokus på uheld på gårdene. Da der blev åbnet for historierne, kunne alle fortælle om rigtig mange episoder, hvor uforsigtighed og hændelige uheld endte galt eller medførte en grim forskrækkelse, siger socialkonsulent Solvejg Høj fra Vestjysk Landboforening.

Fokus på uheld

Hun har sammen med De Glade Stiletter valgt at sætte fokus på uheld i hverdagen ved et åbent stormøde for både gårdejere, medarbejdere og andre interesserede i Videbæk Idræts- og Fritidscenter den 19. februar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Målet er at få mere respekt omkring sikkerheden på gårdene, da skader og skrammer gør ondt på både krop, sjæl og bundlinje.

- Der er lavet rigtig meget statistik om arbejdsulykkerne i erhvervet. Men det er jo lavet over det, som er blevet anmeldt. Alt det andet ligger hen i mørke, og det fylder rigtig meget hos de, der elsker livet på landet og deres familier - og gerne vil sikre ægtefæller, medarbejdere og børn hver dag, siger Solvejg Høj.

Eksperter inviteret

De Glade Stiletter har derfor inviteret en stribe eksperter på området til at give deres praktiske bud på et godt og sikkert arbejdsliv i et erhverv, der med maskiner, dyr og vejrforhold altid vil være udfordret.

Alle er velkomne. Også i timen før mødet, hvor nogle af indlægsholderne står klar til en mere personlig snak om sikkerhed i hverdagen. Der er medarbejdere fra SEGES, Arbejdstilsynet og Arbejdsmedicinsk Klinik, ligesom Nordea Liv & Pension og Tryg kan orientere om forsikringsforhold.

De Glade Stiletter har desuden sørget for, at tv-værten Anders Agger afslutter aftenen med et foredrag om sine erfaringer fra optagelserne af tv-programmerne Indefra.