Abonnementsartikel

- Det handler om at have det rette produkt på det rigtige tidspunkt og møde de rigtige mennesker, om det så er fra Japan, Holland, Kina eller Skandinavien. Så vi deltager ofte på internationale fag messer, hvor mange kommer for at se efter et nyt produkt, siger den danske roseforædler Rosa Eskelund, der netop er hjemvendt fra verdens største fagmesse for planter og blomster, IPM i Tyskland.

- Blandt andet er Kina blevet et større og voksende marked for os, og det vigtige er at være villig til at øse ud af al den viden, vi har samlet i de 35 år, vi har dyrket roser. For en rose er ikke bare en rose, siger Rosa og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser altid efter kunder, der selv ønsker at producere lokalt på licens, det er dels bedre for miljøet, men også for rosen. Så vi leverer faktisk blot ganske få opstarts-stiklinger til gartneren på den anden side af jorden - derefter producerer de selv de smukke roser.

Infinity hitter

Der må hele tiden optimeres på rosen, og Rosa arbejder blandt andet med længere holdbarhed, større blomster og nye farver i sit lille udviklingsdrivhus ved Faaborg.

- Kæmpe drivhuse bliver bygget og store produktioner startet, så jeg må levere nye sorter løbende således, at gartneren, om det er i Kina, Sydafrika eller Europa, let kan sælge roserne, siger hun.

Infinity-rosen er et godt eksempel på optimering af produktet, og så er den ovenikøbet lettere at dyrke, da den kun har ni ugers produktionstid, således der kan dyrkes mange flere på samme areal, som er et stort plus for miljøet.

Royale roser

Infinity-rosen kom til verden i 2012. Den var hvid, og året efter kom den sart rosa Princess of Infinity, som blev døbt af HKH Kronprinsesse Mary.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er den røde så klar, og ude i verden er røde roser altid populære, så den nye King of Infinity, som Rosa kalder sin nye rose, vil helt sikkert resultere i flere drivhuse i Kina.

Som en ekstra overraskelse på IPM-messen fik Rosa besøg af HKH Prinsesse Benedikte, som var tydeligt begejstret for Rosas roser. Prinsessen fik et par Infinity-roser med hjem til Berleburg.