En havetraktor er god til mange ting, men ikke til at muge ude i hestestalden med. En almindelig traktor har kræfterne til netop det formål, til gengæld er den for stor til at komme ind i stalden. Men hvad nu, hvis man kombinerede de to ting?
Det er, hvad producenten af den indiske Solis har gjort, og resultatet kan ses på Hest & Rytter-messen, hvor Lintrup Maskinhandel er med for første gang. Og med sig har firmaet to traktorer.
- Vi har Solis 20 og 26 med på messen. Vi har også en 50 hestes model, men det er en lidt mere normal traktor, siger Henrik Mols Petersen, Lintrup Maskinhandel.
Og valget af Hest & Rytter er ingen tilfældighed, for det er netop heste- og hobbyfolket, de to traktorer henvender sig til.
- Størrelsesmæssigt kan du egentlig sammenligne dem lidt med en potent havetraktor. De er bare svulmet lidt mere op, fortæller han om de to traktorer, der er perfekte til eksempelvis at muge ud med i områder, hvor større maskiner kommer til kort. Med en frontlæsser på kan de jo lidt af hvert, siger han.
Kan køres på trailer
En anden fordel ved de små traktorer er, at de er nemme at transportere rundt. Den mindste model 20 vejer under et ton og 26'eren blot lidt mere.
- De er jo meget nemme at tage med på en trailer. Selv når de har en frontlæsser eller eksempelvis en fræser bag på, kan man sagtens køre med dem.
Begge modeller er udstyret med en trecylindret Mitsubishi-motor. Tophastigheden er henholdsvis 15,5 og 17 kilometer i timen, men i laveste gear kører de blot 1,25 og 1,53 kilometer i timen ved 2.700 omdrejninger. Sagt på en anden måde, så er de yderst nemme at manøvrere rundt med.
Masser af features
Derudover kan nævnes features som 12V lysanlæg, arbejdslys, anhængerstik, E-godkendt styrtbøjle, og som ekstra udstyr er muligt at få monteret Turf/industri-hjul i størrelse 33 x 15, 5 - 16,5 og 23 x 8, 5 - 12.
- Og så kommer de med deres egen fuldhydrauliske frontlæsser med parallelføring , hurtigskift og joystickstyring. Den ligner på en prik de frontlæssere, du kender fra de store traktorer, den er bare skrumpet ned, så den passer til Solisen, fortæller Henrik Mols Petersen.