Abonnementsartikel

Tiden med nødtørftige transportbiler er forbi. Vi vælger igen de biler, vi drømmer om, og det afspejles tydeligt i finalefeltet til Årets Campingtrækker 2018, som er overvældende domineret af tidens hurtigst voksende bilsegment, SUV'erne.

Sådan lyder det begejstret i en pressemeddelelse fra Dansk Camping Union, der er interesseorganisation for alle landets campister. Foreningen tester hvert år en lang række biler, og "Årets Campingtrækker" er en årlig event, der har kørt næsten uden afbrydelser siden midten af 1990'erne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er der for campisterne, og der er ingen, der trækker sin campingvogn selv, så disse test er utrolig vigtige, så vores medlemmer ikke køber forkert, siger DCU's tekniske rådgiver Stefan Rosendal.

Årets Campingtrækker

Årets Campingtrækker 2018 er Nissan Qashqai. De næste fire pladser blev fordelt med en anden plads til Peugeot 5008, en tredjeplads til Renault Captur, en fjerde plads til Alfa Romeo Giulia og en femteplads til Volvo XC 60.

Disse biler var også med i testen:

Kia Niro 1,6 GDI Hybrid Advance

Dacia Duster 1,5 dCi 4x2

Artiklen fortsætter efter annoncen

Suzuki Ignis 1,2 Active AllGrip Auto 4WD

Opel Insignia Sports Tourer 2,0 Turbo D Innovation

Mazda CX-5 2,2 Vision Aut.

Hver enkelt bil testes på både landevej, motorvej og bane.

Taget på sengen

Direktør i Nissan Nordic, Danmark, Ralph Gonsalves, blev taget på sengen af DCU's mediechef Anne-Vibeke Isaksen, men han genvandt hurtigt fatningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Umiddelbart er jeg meget overrasket. Det er selvfølgelig fantastisk at blive kåret til Årets Campingtrækker 2018, og det er med til at give Qashqai noget mere autenticitet. Det er jo godt, at den også kan bruges til nogle af de mere praktiske ting, siger Ralph Gonsalves som sin første reaktion, da Anne-Vibeke Isaksen overrasker ham med nyheden om, at Nissan Qashqai er kåret som Årets Campingtrækker 2018.

Ikke så overraskende

Juryen lagde specielt mærke til den nye Nissan Qashqais gode resultater i manøvrekørslen og den rolige omgang med campingvognen på landevej.

- Når man tænker lidt over det, så er det måske ikke så overraskende endda. Den er jo solgt i tre millioner eksemplarer siden intro i 2007. I den tid har vi selvfølgelig lyttet til vores kunder, og én af de ting, de specielt har efterlyst, er netop skarpere svingegenskaber. Det er måske dét, der har gjort udslaget, og så er det pludseligt ikke så underligt endda, siger Ralph Gonsalves.

Stærk med træk

Hvert år kåres en vinder, men derudover har flere af de andre deltagende biler så gode køreegenskaber med campingvogn, at juryen giver dem stemplet Stærk med træk. Hele listen af Stærk med træk-biler findes på www.DCU.dk