Abonnementsartikel

Algevækst er et stigende problem i det fugtige danske klima, og ifølge firmaet Nowocoat Industrial A/S har der længe hersket usikkerhed om lovligheden og effekten af de forskellige bekæmpelsesmidler, der er på markedet.

Nowocoat lancerer nu algefjerneren Neutralon, og ifølge en pressemeddelelse fra firmaet, er det første gang, at Miljøstyrelsen godkender et bekæmpelsesmiddel mod alger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Neutralon er samtidig blevet testet af Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, og vurderingen er, at midlet fungerer effektivt mod algevækst. Neutralon er et saltbaseret produkt med en næsten neutral pH-værdi, og det betyder, at det kan anvendes på stort set alle typer af hårde underlag.

Sikkert at bruge

Miljøstyrelsens godkendelsesordning er indført for at give forbrugerne og miljøet en beskyttelse. Godkendelsen er en dokumenteret sikkerhed for, at midlet virker efter hensigten, og at det er sikkert at bruge.

Det nye algemiddel skal fortyndes 1:4 og er både let og sikkert at anvende. Det skal blot sprøjtes på den grønne overflade i tørvejr, og allerede efter nogle få timer vil der være en synlig effekt. På tage kan man herefter blot lade Neutralon blive liggende og fortsætte med at virke, og regn, sne og vind vil så i løbet af nogle uger hjælpe til med at få fjernet den grønne algebelægning.

Registeret i EU

Neutralon er et registreret varemærke i hele EU og patentanmeldt som afrensnings- og desinficeringsmiddel til fjernelse og forebyggelse af alger. Det er af Miljøstyrelsen godkendt til brug på tage med hårde overflader af materialer som beton, tegl, cement, fibercement, træ, glas, metal og plast samt på solceller.

Neutralon leveres i dunke på 25 liter, tromler på 200 liter og containere på 1000 liter.